Laatste der SuSE’s

7
72

Audio en video
Na het gebruiksgemak van de vlotte installatie kan je al meteen aan de slag met het grasduinen door de voorraad aan meegeleverde applicaties.
SuSE draagt gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit blijkbaar hoog in het vaandel . Beginnende gebruikers zullen immers erg blij zijn als ze zien dat er voor praktisch elk Windows-programma een tegenhanger in Linux voorhanden is.
Om te beginnen zijn er de vele multimediatoepassingen. Zo is er Gimp, het Linux-alternatief voor Adobe Photoshop of Jasc Paint Shop Pro. Je krijgt van dit pakket de developer versie 1.3 voorgeschoteld, al wordt ook versie 1.2 meegeleverd.


MainActor

Ook erg interessant is Blender, een professioneel pakket voor het creëren van 3D-graphics en animaties dat al voor een aantal Hollywood-films werd gebruikt.

1
2
3
4
Vorig artikelBill Gates wordt geridderd
Volgend artikelMultifunctionele mp3-, WAV- en TVF-audiospeler

7 REACTIES

  1. Ik ga denk ik eens experimenteren met SuSE Linux om mijn server, aangezien Linux veel stabieler is dan Windows. En stabiliteit een absolute must is voor m\’n server!

  2. Ik wist niet dat Suse zich meer op de bedrijfsmarkt ging richten. Ik gebruik Suse eerst 8.2 en nu 9.0 al enige tijd en ben zeer tevreden. Ik begrijp zelf ook niet waarom niet meer scholen overstappen op linux. Uiteindelijk is Microsoft Windows enkel maar echt noodzakelijk voor games.

  3. Ga het zo eens installeren. Lijkt me een goed iniatief voor Xp. Alleen weet ik niet of alle games er wel mee zullen werken. Maar met een dual boot lijkt me dat geen probleem

  4. Toelichting voor de nieuwe toekomstige Linux gebruikers. er bestaan verschillende versiers van Linux, o.a. Mandrake-Red Hat-Debian-Suse en nog eentje waarvan ik de naam niet ken. Suse werd opgekocht door Novell einde 2003 en blijft voortbestaan maar hoe het in de toekomst zal heten weten we niet. In ieder geval kun je Debian legaal en gratis downloaden van het net. 10-02-2004 Danny werkte ooit voor de customer-service van Novell

  5. Linux verdwijnt inderdaad niet, alleen concentreert SuSE zich voortaan op de bedrijvenmarkt. Maar ze zijn nog genoeg alternatieven op de markt.

  6. Het verdwijnen van Suse Linux voor de thuismarkt zou inderdaad spijtig zijn, maar is verre van een verdwijnen van Linux. Ook Suse blijft volgens wat ik gehoord heb actief in het Linuxgebeuren maar gaat zich richten op de bedrijfsmarkt.

    Persoonlijk denk ik dat het specialiseren van bedrijven als Lindows, Red Hat en Suse naar ofwel bedrijven ofwel de thuismarkt op termijn betere en stabielere systemen gaat opleveren.

  7. Het zou ontzettend spijtig zijn moest Linux niet meer betaan. Waarom gebruiken de scholen alleen zeer dure software? Bij meer dan drievierden van de gebruikers is er hooguit één tiende van benut ! Is het leven echt nog niet duur genoeg?

Reacties zijn gesloten.