Oningeloste ruimtebelofte

2
144

Achthonderd jaar evolutie later maakt de nieuwe mensheid terug dezelfde fout: het melkwegstelsel verkeert weerom in oorlog. Dit keer niet alleen met elkaar, maar ook nog met buitenaardse wezens waarvan men lang het bestaan niet vermoedde. Zo komt het dat het hoofdpersonage, Edison Trent, op zijn reis door de ruimte aan boord van het transportschip Freeport 7 overvallen wordt. Het schip wordt totaal vernietigd en Trent wordt als één van de weinige overlevenden naar Manhatten gebracht. Daar begint zijn loopbaan en met zijn loopbaan het spel Freelancer.

Ieder zijn gading
Freelancer kun je op vele manieren spelen, hoewel het hoofddoel altijd hetzelfde blijft: overleven! Om te kunnen overleven moet je zorgen dat er geld in ’t laatje komt. Dat kun je doen door her en der karweitjes op te knappen en vandaar ook de naam ‘freelancer’. Afhankelijk van de moeilijkeidsgraad van de opdracht krijg je bij het succesvol afwerken ervan een bepaalde som geld. Bovendien verdien je op die manier ook nog eens het respect en vertrouwen van de alliantie waartoe je opdrachtgever behoort. Freelancer kent meer dan veertig dergelijke groeperingen. Aangezien de meeste opdrachten bestaan uit het liquideren van tegenstanders van je opdrachtgever of het uitschakelen van vijandige installaties die hij liever arm dan rijk is, maak je je natuurlijk tegelijk ook vreselijk impopulair bij de bevolkingsgroep die zich per toeval aan de verkeerde kant van je laser bevindt. Zo bouw je langzamerhand een profiel op, met vrienden, vijanden en neutraalgezinden. Gelukkig kun je, als je er genoeg duiten voor over hebt, in één van de vele bars die het ruimtelijke zwerk rijk is je profiel laten ‘bijwerken’ door een computerhacker, zodat je terug op een goed blaadje komt te staan bij de aartsvijand(en).


Het trio hoofdfiguren: Juno, Trent en King.

1
2
3
4
5
Vorig artikelStijlvolle luidsprekerset
Volgend artikelDolby 5+1 DVD thuisbioscoop

2 REACTIES

  1. Suggestie:
    Goed geschreven!

    Opmerking:

    (Onderaan de afbeeldingen)
    1) Het zijn ’tradelanes’, niet ‘jumplanes’
    2) Dat is helemaal geen Hammerhead. Een Hammerhead behoort tot de groep van de Bounty Hunters Guild, het is een Anubis (very heavy fighter) van een activisten groep ’the Order’. Hij gaat helemaal geen ‘sprong in de ruimte maken’, het is gewoon de cruise engine die aanstaat…

    Ik speel al 4 jaar Freelancer, a.u.b. dit te verbeteren, het is toch wel verkeerde informatie hoor!

    ¤UnkownNomadPurple¤

Reacties zijn gesloten.