Breedbeeldtelevisies

0
13

tv_hitachicl36wf810an
Dit is de grootste, zwaarste en duurste televisie uit de test. Groter dan dit kan een klassieke CRT beeldbuis omwille van praktische redenen niet worden gemaakt. Deze mastodont weegt zo maar eventjes 75 kilo! Deze Hitachi is een compleet home entertainment systeem. Hij bevat ingebouwde Dolby Digital en DTS decoders en wordt geleverd met vier satellietluidsprekers en één subwoofer. Als je deze televisie koopt, hoef je dus behalve een dvd speler niets extra’s meer te kopen om dvd’s in al hun glorie te kunnen bekijken en beluisteren. Bedenkt wel dat de geluidskwaliteit van een geïntegreerd systeem zoals dit het altijd moet afleggen tegen een aparte audio/video versterker en dito luidsprekersysteem. Kies je voor gebruiksgemak dan kan zo’n geïntegreerd systeem natuurlijk wel een oplossing zijn. Wel zul je nog kabeltjes moeten leggen in huis, want de satellieten die Hitachi meelevert zijn niet van het draadloze soort zoals bij Philips. De ingebouwde stereoluidsprekers zijn overigens ook niet mis voor een televisieset, hoewel ze niet zo goed zijn als die van de televisie van Sony. Met name in het departement bas schort het een en ander. In deze test hebben we vooral belangstelling voor de beeldkwaliteit en op dat vlak scoort de Hitachi heel goed. Mits de juiste afstellingen haalt je een bijna perfecte televisie in huis. Op het vlak van beeldsnufjes moet hij het afleggen tegen de Sony: PIP, PAP of een dubbele tuner ontbreken. Wel heeft hij een mozaïeksysteem waarmee je snel een overzicht kunt oproepen van wat er op verschillende zenders (tot zestien in totaal) is te zien. Mensen met een kabelaansluiting hèbben natuurlijk al een mozaïek, zodat het nut van dit snufje mag worden betwijfeld. Het Nederlands ontbreekt in de menu’s (het Frans niet). Daarom hebben we vier punten afgetrokken voor gebruiksvriendelijkheid.

Conclusie
Technisch scoort deze televisie heel goed. Voor deze kwaliteit betaal je natuurlijk ook flink wat geld, maar je haalt dan wel een compleet home entertainment systeem in huis.
Vorig artikelBreedbeeldtelevisies
Volgend artikelBreedbeeldtelevisies
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.