Niet voor de complete leek

0
19

Wil je alles weten over digitale fotografie voordat je effectief aan het werk gaat en je een digitale camera, scanner en beeldbewerkingsprogramma aanschaft, dan is dit boek wellicht iets voor jou.
acs_digitalefotografie
Dit boek is niet echt bedoeld voor de complete leek. Het is wel een heel degelijk werk voor wie professioneel met fotografie bezig is zoals fotografen en grafische ontwerpers. De auteurs zijn dan ook niet voor niets een professionele fotograaf en een elektronisch publicist. In een eerste hoofdstuk proberen de auteurs je te overtuigen waarom een digitale camera te kiezen is boven een traditionele camera. Daarna wijden ze je in in de verschillende soorten digitale camera’s en wat er onder de motorkap zit. Hoofdstuk vier is volledig gewijd aan digitale beeldbewerking terwijl het volgende hoofdstuk het dan weer heeft over de interface van de digitale camera zelf. Nog verder in het boek gaan de auteurs verder in op allerlei aspecten van de digitale donkere kamer, de essentie van de fotografie en immersive-imaging (virtueel rondwandelen in meerdimensionele foto) om te eindigen met het corrigeren van gemaakte foto’s, het archiveren van digitale afbeeldingen en het klaarmaken van afbeeldingen voor afdrukken of webpublicaties.

Conclusie
Wil je een meer dan gedegen en grondige introductie in alle aspecten van de digitale fotografie, dan mag dit boek zeker niet in je boekenkast ontbreken. Let wel, het is in eerste instantie bedoeld voor wie professioneel met fotografie bezig is zoals fotografen en grafici. Een volslagen leek zal er zich gemakkelijk in verdrinken.
Systeemvereisten
ÝDigitale fotografie / Deke McClelland ; Katrin Eismann. — Schoonhoven : Academic Service, 2000. — XI, 391 p., ill. — ISBN 90-395-1364-3 paperback ; 30,86 EUR
Vorig artikelHet bloed kruipt waar het niet kan gaan
Volgend artikelJe eigen webstek: handleiding voor virtuele ambachtslui