Het bloed kruipt waar het niet kan gaan

0
20

Amerika tijdens de jaren 70. Enkele vrienden blikken terug op hun jeugdjaren die voor een groot deel beïnvloed werden door de Lisbon-zussen.
the_virgin_suicides
De film (3/5): Vijf bloedmooie maar voor de jongens tegelijkertijd onbereikbare meisjes die door hun ouders – James Woods en Kathleen Turner – streng worden opgevoed. Maar het bloed kruipt – letterlijk – waar het niet gaan kan en de ellende begint wanneer één van de meisjes zelfmoord pleegt. The Virgin Suicides is ondanks alles geen aangrijpende film. Dat komt vooral doordat regisseur Sofia Coppola – dochter van – je eigenlijk weinig te weten laat komen over de personages zelf en hun gevoelens. Toch blijft het ‘waarom?’-gevoel constant aanwezig en bevat de film enkele mooie cinematografische momenten. Al bij al blijf je als kijker met een hoop onopgeloste vragen zitten. De film is gebaseerd op het boek van Jeffrey Eugenides.
DVD-kwaliteit (3/5): The Virgin Suicides is een speciaal voor de Vlaamse markt aangepaste DVD-versie: er zijn enkel Nederlandstalige ondertitels en ook het geluid is enkel Engelstalig. Het digitale geluid is beperkt tot Dolby Digital 5.0 wat betekent dat er geen aparte bassignalen worden gegenereerd. Voor een gemoedelijke film zoals The Virgin Suicides hoeft dit zeker geen nadeel te zijn. Er staat ook een analoge Dolby Surround track op de dvd.
Extra’s (2/5): De klassieke zaken vinden we terug met een bioscooptrailer, een videoclip en enkele (korte) biografieën. Een beperkte reeks foto’s maakt het rijtje af. Wat meer inhoud en vooral achtergrondinformatie had welkom geweest.

Conclusie
Deze film is het misschien waard te huren in de videotheek, maar hem kopen lijkt ons niet echt aangewezen, tenzij je een fanatieke fan zou zijn van de familie Coppola.
Vorig artikelOmgaan met resoluties
Volgend artikelNiet voor de complete leek
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.