Alles over printers

0
22

Zoals het HP-scannerboek en het boek over digitale beeldbewerking, is ook dit boek opgevat. Wel is het zo dat het theoretische gedeelte veel uitgebreider is.
De auteur begint eerst met de technologie van de printer. Welke soorten bestaan er en welke zijn hun voor- en nadelen. Eenmaal je dit weet, is het gemakkelijker een aantal tips voor ogen te houden wanneer je een printer wilt gaan kopen. Tot slot van het eerste deel gaat de auteur dieper in op de drie meest gebruikte soorten printers, de inkjetprinter, laserprinter en de alles-in-één toestellen die zowel printer, copier, scanner en dikwijls ook fax bevatten. In het tweede deel leer je hoe je je printer aansluit en configureert, zowel direct aan je pc als via een netwerk. Het derde deel toont je hoe je het beste uit je printer haalt. Je leert de ins- en outs over fonts en hoe je je afdrukken kunt opfleuren. Het vierde deel tenslotte zijn een aantal projecten voor de printer, zowel voor inkjetprinters, laserprinters als alles-in-één toestellen. Je krijgt hier evenwel ook nog enkele concrete scenario’s om een printer in een netwerk te installeren en te configureren en enkele projecten toegespitst op lettertypes (fonts). Het boek besluit met enkele nuttige bijlagen. Het praktische deel van dit boek is duidelijk van veel mindere omvang dan bij de twee andere boeken uit deze reeks.

Conclusie
Wil je je printer beter leren kennen, dan doe je met de aanschaf van dit boek een goede koop. Wel is het zo dat je niet alles zal interesseren. Heb je bijvoorbeeld een inkjetprinter, dan kan ik me voorstellen dat je alleen die hoofdstukken over inkjetprinters wil lezen. Toch is het boek informatief genoeg om een breed publiek aan te spreken, zowel Windows- als Mac-gebruikers.
Systeemvereisten
«Het officiële HP Printerboek / Mark L. Chambers. — Schoonhoven : Academic Service, 2000. — VII, 352 p., ill. — Hewlett-Packard Expanding Possibilities. — ISBN 90-395-1374-0 paperback ; 28,36 EUR
Vorig artikelDoe het digitaal!
Volgend artikelEen nieuw millennium, een nieuwe Windows