Analoge gevallen

1
33

Digitale videobewerking is allang niet meer weggelegd voor professionals met een hoop poen. Met Studio DV Plus van Pinnacle kun je meteen aan de slag want alles wat je nodig hebt zit in één betaalbare doos.
pinnacle_studio_dv_plus_a
De “gewone” Studio DV voelden we al eens aan de tand en toen waren we er best over te spreken. Ondertussen zijn we aanbeland bij de Plus-versie van Studio DV en dat betekent de toevoeging van twee analoge uitgangen aan meegeleverde de pci-kaart, namelijk een S-Video out en een Composiet out. De Plus-uitvoering bestaat verder uit een mini-dv kabel, een audiokabel en de Studio DV-software waarmee je heel gemakkelijk en zonder al te veel voorkennis films kunt bewerken. De reden voor de extra analoge uitgangen is snel gevonden: in Europa hebben de meeste digitale videocamera’s immers geen ingang voor digitale beelden. Je kunt met andere woorden je meesterwerkje niet in dv-kwaliteit bewaren op een dv-bandje. Een mogelijke oplossing is een dv-recorderdeck kopen, maar de prijs van die dingen ligt zo hoog, dat dat voor thuisgebruikers geen optie is. Kortom, heb je geen camera met dv-ingang dan kun je je filmpjes met Studio DV Plus voortaan kwijt op vhs-tape.

Conversie
De twee analoge uitgangen gebruik je dus om films naar een analoog medium te sturen en in de meeste gevallen zal dat een videorecorder zijn. Vanzelfsprekend houdt dat in dat er een conversie plaatsvindt van digitaal naar analoog en dat levert bijgevolg een kwaliteitsverlies op. Desondanks denken we toch dat men nog altijd het meest gebruik zal maken van de uitvoer naar mpeg2 of het realplayer-formaat. Op deze manier is het mogelijk om films in sterk gecomprimeerde vorm te bewaren of zelfs op een website te plaatsen. De Studio DV software geeft je dus voldoende mogelijkheden om die felbegeerde oscarnominatie eindelijk in de wacht te slepen! Zorg echter wel voor een krachtige pc met voldoende opslagcapaciteit: één minuut digitale video levert in ongecomprimeerde vorm immers een bestand op van… 216 MB!

Conclusie
Met Studio DV Plus komt Pinnacle tegemoet aan de behoeften van heel wat gebruikers die hun zelfgemaakte filmpjes aan iedereen willen laten zien, ongeacht of dat nu op vhs-tape is of niet. Prima pakket voor wie begint met digitale videobewerking!
Systeemvereisten
450 MHz processor, 64 MB RAM, W9x/ME/2000, DV of Digital 8 opname-apparaat.
Vorig artikelPlanning en organisatie
Volgend artikelOption lanceert GlobeTrotter
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.