Fotopapier, fotolabo’s en fotoprinters

1

Je zou de HP970 Cxi de kleine broer kunnen noemen van de P1000. Hij ziet er eenvoudiger uit en mist ook de direct-print functie: er zijn geen sleuven voorzien voor geheugenkaarten en je kan dus ook niet printen zonder computer.
foto_hp_970_cxi
Wel is er een module meegeleverd die je achterop de printer monteert en die je toelaat om dubbelzijdige afdrukken te maken. Hewlett Packard vindt blijkbaar dat het ene het andere compenseert en verkoopt beide toestellen aan een vergelijkbare prijs.

Overeenkomsten
Er zijn trouwens nog meer overeenkomsten. De printerdriver van beide toestellen is nagenoeg identiek. Je heb wel heel wat minder instelmogelijkheden dan bij Epson, maar toch nog meer dan genoeg om tot uitstekende resultaten te komen. Beide printers maken ook gebruik van dezelfde inktpatronen. Dit alles resulteert in praktisch identieke resultaten. Je zal dus voor jezelf moeten uitmaken of je meer fotofunctionaliteit wil, en eventueel zonder pc wil werken, of iets meer printmogelijkheden zoals tweezijdig afdrukken. Zoals gezegd zijn de resultaten van beide printers bijna hetzelfde

Conclusie
De HP970Cxi produceerde ietwat donkerder afdrukken, zonder aan scherpte of kleurweergave in te boeten. De beide printers van HP zijn ook tolerant wat papier van andere fabrikanten betreft. Het huismerk geeft de beste resultaten en is het snelst droog. Bij de andere merken zie je dat de inkt meer aan de oppervlakte blijft, maar na een kwartier is de inkt wel opgedroogd. Alleen bij het papier van Schoellershammer moet je wat langer geduld oefenen.

1 REACTIE

  1. Ik heb er een Hp 970 cxi aangekocht, daar ik vroeger altijd geprint heb met een Epson. Ik kan daaruit ondervinden dat zijn printer kwaliteit zeer goed is. Het enig nadeel is dat de vullingen wat aan de dure kant zijn. Het enige probleem dat ik al meerder keren heb tegen gekomen is, dat als men papier gebruikt, vanaf 100 gram, hij zou meerder bladen naar binnen trekken, en de printer laten blokkeren.
    Algemeen bent ik best tevreden van de Hp printer.

Comments are closed.