Home Audio / Video

Fotopapier, fotolabo’s en fotoprinters

0

Lexmark levert ons de goedkoopste inktjetprinter uit deze test. Niettemin beweert Lexmark dat de Z52 vlot de 2400 x 1200 dpi haalt zowel in kleur als in zwart-wit.
foto_lexmark_z52
De installatie van de printerdriver verloopt echter niet vlekkeloos. We moeten de computer weer opstarten en de procedure herhalen. Toch verschijnt er bij het opstarten van de computer telkens een foutmelding, die verder geen invloed schijnt te hebben op het afdrukken.

Papier
Lexmark leverde geen eigen papier mee. Daarom gebruiken we Kodak glanspapier als ‘huismerk’ voor deze printer. Ook een speciaal inktpatroon met foto-inkten is niet meegeleverd. Lexmark vermeldt wel dat het standaardpatroon met drie kleuren nagenoeg hetzelfde resultaat oplevert. De printerdriver is eenvoudig, maar doeltreffend. Je kan kiezen uit zes papiersoorten en vier afdrukresoluties: van 300 x 600 tot 2400 x 1200 dpi. Kort nadat je de opdracht tot printen hebt gegeven wordt het papier met een geweldige ruk in de machine getrokken. Door die brute kracht loopt het papier soms wat schuin door het apparaat. Het geluid van het printen valt wel mee, maar deze Lexmark is zeker niet de stilste uit de test. Snelheidsrecords worden ook niet gebroken: pas na 6 minuten en 15 seconden hoest hij de afdruk weer op.

Conclusie
Ook deze printer produceert mooie foto’s: de prints zijn haarscherp en de kleuren pittig. Als je heel aandachtig kijkt zie je dat bepaalde nuances in rode en groene partijen verloren gaan. Wellicht is het resultaat nog beter als je de speciale foto-inkten kunt bemachtigen.