Fotopapier, fotolabo’s en fotoprinters

4
37

Deze dye sublimation fotoprinter ziet er uit als een minilaserprinter met blauwe basis en zwarte afdekkap. Je kunt hem alleen gebruiken om foto’s mee af te drukken.
foto_acer_photoprisa_1
De FotoPrisa 300P werkt uitsluitend met fotopapier met een maximale grootte van 10 bij 15 cm. Je hebt zeker nog een tweede printer nodig als je bijvoorbeeld gewone tekstbestanden wil afdrukken. Acer voorziet daarom in een extra parallelle poort om te kunnen doorlussen. Dit levert echter al eens problemen op in combinatie met bepaalde “gewone” printers. Een USB-verbinding zou in dit geval geen luxe zijn, zeker nu de meeste computers van een dergelijke aansluiting voorzien zijn.

Papierlade
Het printklaar maken is te vergelijken met de afzonderlijk besproken Sony UP-DP10: het papier stop je in een kleine papierlade en het printlint past in een holte aan de zijkant van het apparaat.De printerdriver is eenvoudig te bedienen. Je kiest voor gewoon fotopapier of voor zelfklevende vellen. Je kan per blad een foto afdrukken of dezelfde foto 4 of 16 maal als thumbnail printen: handig voor wie zelf pasfoto’s wil maken. Verder is het mogelijk foto’s met of zonder witte rand af te drukken.

Conclusie
Dit is de allergoedkoopste printer uit de test. Dat er op een en ander bespaard werd kan je wel horen: het toestel knarst en kraakt tijdens het afdrukproces. De afdrukken zijn heel acceptabel. Ze zijn scherp en de kleuren zijn warmer dan bij Sony. De foto’s zijn wel iets te donker.
Vorig artikelFotopapier, fotolabo’s en fotoprinters
Volgend artikelFotopapier, fotolabo’s en fotoprinters

4 REACTIES

  1. Ik heb ook z\’n aparaat gekocht,moest verboden worden als er verder niets meer te krijgen is. 1!/2 jaar geleden gekocht maar toen zeiden ze niet dat de inkt+papier niet meer te krijgen was.
    Ik vind dit meer verkoop praatjes en als de firma die ze maakt,waarom dan nog te koop aanbieden als je geen servece kan geven. heb niks meer nodig dat de naam acer of fotoprisa draagt
    bedankt jongens voor dit apparaat waar ik niks meer aan heb.

  2. oke eigenlijk is het wel een leuk printertje goeie kwaliteit fotoos
    maar niet randloos

    zolang je maar niet onder xp probeert de werken
    het lukt wel maar je loop het risico bij elke restart je driver opnieuw te moeten instaleren
    ik vermoed dat binenkort trouwens er ook geen supllies meer voor zijn
    dus use it and loos it
    Het is niet meer de moeite waard om achter supllies aan te gaan
    tenzij iemand meld dat er nog behoorlijk wat te krijgen is maar aangezien je speciaal papier nodig hebt en dan de speciale cartrigde nog eens is het waarschijnlijk te duur
    ik heb nog zo,n 100 foto te gaan en dan gaat ie bij het grof vuil
    jammer

  3. materiaal voor de fotoprisa is te bestellen bij NoRRoD computers in de Steentilstraat.
    Daar heb ik het ook vandaan. (maandje of 6 geleden)

  4. Mijnvader heeft een FotoPrisa printer voor een incidenteel fotootje.
    Helaas is de rol (vulling) op en niet te leveren in Groningen.
    Wie weet nog een adres

Reacties zijn gesloten.