Muzikaal uithoudingsvermogen

0
28

Als tester krijg je heel wat opvallende producten onder ogen, maar de HiBox Stereo USB van Microdowell is wel een heel vreemde eend in de bijt. De HiBox is namelijk een uninterruptable power supply (UPS) met een ingebouwd USB-geluidssysteem. Ook benieuwd wat dat geeft?
microdowellhibox
Je koopt dus eigenlijk twee producten in één. Enerzijds is er de UPS: een vrij klein maar loodzwaar kastje dat bij een stroomuitval zorgt dat je toch nog (even) verder kunt werken. Volgens de handleiding zou de HiBox het een twintigtal minuten moeten kunnen volhouden maar onze metingen – met 17-inch monitor – houden het op een bescheidener acht minuten. Dat is echter nog altijd meer dan tijd genoeg om programma’s en pc keurig af te sluiten en zo dataverlies te voorkomen. Door het uiterst compacte ontwerp van de HiBox is een plaatsje op de bureau niet uitgesloten, maar dan moet je hem toch ver genoeg van de monitor plaatsen om beeldstoringen te vermijden. Positief is wel dat de HiBox UPS – ondanks de gruwelijk slechte handleiding – zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken is.

Setje speakers
Op naar het geluidsgedeelte dat bestaat uit een versterker van twee keer 100 Watt RMS. Via USB wordt het geluid rechtstreeks van de pc naar de versterker in de HiBox gestuurd. Je hebt dus geen behoefte aan een geluidskaart en dat is meteen een nadeel voor wie er al één heeft, want geluid van de geluidskaart naar de versterker sturen is niet mogelijk. Ook gamers die meerkanaalsgeluid willen, lopen beter met een boog om de HiBox heen want hij ondersteunt slechts twee luidsprekers. De versie die wij testten koop je met twee luidsprekers van ieder 60 Watt RMS-vermogen. Deze luidsprekers lijken sterk op die van een gewone midi-keten en produceren een meer dan degelijk geluid. Enige minpunt is dat wie al een setje speakers heeft moeite zal moeten doen om deze op de HiBox aangesloten te krijgen omwille van de nogal vreemde aansluitstekkers.

Conclusie
Microdowell heeft voor hun idee een patent gekregen, maar wij vragen ons toch sterk af wie zoiets zal kopen. Het geïntegreerde USB-geluidssysteem werkt goed maar is totaal overbodig voor wie al een geluidskaart heeft. Ook over de UPS hoor je ons niet klagen, maar om de HiBox alleen daarvoor te kopen, lijkt hij ons een beetje duur.
Adviesprijs
356,89 euro
Vorig artikelSpelrandapparatuur
Volgend artikelVerslavend!
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.