Acht digitale camera’s

0
17

digicamhpsint
HP heeft een stevige reputatie als het op computerhardware aankomt. Ze vervaardigen zowat alle computerhardware: van grote netwerkservers tot rekenmachientjes. En ook de HP-C200, al laat deze camera zeker geen onuitwisbare indruk achter. Door de vloeiende ronde vormen en de plastic behuizing ziet het toestel er goedkoper uit dan het is. De bediening is eenvoudig gehouden zodat iemand die de eerste stapjes zet in de digitale fotowereld zeker niet overdonderd wordt door toeters en bellen. Je start de camera door de lenskap weg te schuiven. Je kiest dan de gewenste resolutie en flitsfunctie, en je kan reeds aan de slag.

Drukknop
Het LCD-scherm achterop activeer je door middel van een grote blauwe drukknop. Je kan dan je kiekjes bekijken, verwijderen of je kan een “diavoorstelling” starten. Je kan de beelden vertonen op TV of via de seriële verbinding doorsluizen naar je pc. Op geheugen bespaart HP niet: je krijgt er een CompactFlash-kaartje bijgeleverd van 8 Mb. Maar HP komt er zelf niet uit hoeveel foto’s je hier nu op kwijt kan. In de gebruiksaanwijzing zien we 11-40 vermeld staan. Op de doos staat 17 tot 80. Na een test bleek dit het juiste aantal.

Conclusie
De C-200 maakt scherpe, maar iets te contrastrijke beelden. De referentieopname bleek ook wat overbelicht. De kleurweergave is goed.Voor: eenvoudige bediening, voldoende opslagTegen: duur, beelden met te hoog contrast
Vorig artikelAcht digitale camera’s
Volgend artikelAcht digitale camera’s