Acht digitale camera’s

0
17

digicamfujimx1200sint
De MX-1200 van Fuji is samen met de Epson 800 het meest compacte toestel van deze test. Fuji zet de traditie verder en kiest ook hier voor een eerder futuristische vormgeving, terwijl de toestellen van andere fabrikanten meer en meer op klassieke camera’s gaan lijken. De bediening is overzichtelijk en gebeurt door middel van een shuttle knop en een grote menuschijf. Om het aantal resterende opnamen te contoleren moet je terug naar het onscreen menu.

Robot
De camera produceert leuke ‘bliep’-geluidjes als je de instellingen wijzigt en dit deed me wat denken aan het gebrabbel van R2-D2: een leuke mini foto-robot. De resolutie is zeker goed te noemen voor deze prijsklasse: 1280×960 pixels. Al deze informatie moet je echter zien kwijt te raken op een Smartmedia-kaartje van 2 MB!! Naar huidige normen is dit toch wel piepklein. Dit vertaalt zich als volgt: in de laagst mogelijk resolutie en hoogste compressie kan men nog slechts 37 beelden kwijt. Dit is de helft van de Agfa Clik op hoogste resolutie en kwaliteit, of een tiende bij vergelijkbare instellingen! Bovendien is er geen USB-aansluiting. Je kan de camera alleen via de trage seriële poort verbinden met je PC. Ga je de camera alleen als notitieboekje gebruiken – en dit is gezien het formaat zeker mogelijk – is het toch het overwegen waard door de kleine afmetingen.

Conclusie
De MX-1200 produceert mooie contrastrijke en scherpe beelden.Voor: kleine afmetingen, goede beeldkwaliteitTegen: te kleine geheugenkaart, trage seriële verbinding.
Vorig artikelAcht digitale camera’s
Volgend artikelAcht digitale camera’s