Digitale videocamera’s

0
7

videocamera_canon_mv200
Normaal gezien krijg je bij deze Canon een MiniDV-bandje maar daar was in de doos die wij kregen alvast niets van terug te vinden. De MV200 beschikt over heel wat mogelijkheden en is op dat gebied zeker op niveau met de rest. Ons viel vooral de FlexiZone mode op. Er verschijnt dan een verplaatsbaar vierkantje op het scherm dat scherpstelt op elk voorwerp dat zich daarin bevindt. Verder is er een automatische editing functie waarmee je vanuit je luie zetel en met behulp van de afstandsbediening scènes kan knippen en verplaatsen. Op gebied van gebruiksgemak scoort de Canon dan weer minder goed: de vele draaiknopjes zijn soms raar geplaatst en de menutoets staat te ver van de andere bedieningsknoppen. Dat zorgt voor een vrij ingewikkelde bediening. Snel een foto nemen is er dus niet bij en dat is toch jammer. Mits wat gewenning en oefening valt er waarschijnlijk best mee te leven maar de andere camera’s zijn op dat gebied intuïtiever.

Conclusie
Kijk je naar de tabellen dan weet de Canon MV200 ondanks zijn lagere specificaties toch een hoge score op gebied van beeldkwaliteit te halen. Daarover valt dus niet te klagen en bovendien is dit een zeer draagbare camera.
Vorig artikelDigitale videocamera’s
Volgend artikelDigitale videocamera’s
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.