Digitale videocamera’s

0
10

videocamera_grundig_dlc20
De Grundig DLC20 komt in een opvallend metaalachtig uiterlijk en ligt meteen zeer stevig in de hand. Dat laatste is erg belangrijk want net daardoor wordt het prettig filmen omdat de controle over de camera gehandhaafd blijft. Verder is de DLC20 uitgerust met een indrukwekkend klinkende 400-voudige digitale zoom die in de praktijk echter moeilijk werkbaar is. Bij de maximale vergroting zijn er immers nog maar weinig details waar te nemen en bovendien raak je bij de minste beweging al snel de oriëntatie kwijt. Nee, geef ons dan maar de optisch zoom van 20 waarmee deze Grundig flink boven de rest uitsteekt. Op vlak van bediening hebben we weinig op te merken: de knoppen liggen logisch gespreid alhoewel sommige verstopt liggen achter het externe lcd-schermpje en dus niet zichtbaar zijn tijdens het gebruik. De fotofunctie tenslotte is onmiddellijk beschikbaar door middel van een sneltoets en dat werkt handig.

Conclusie
Zoals verwacht doet de Grundig het goed op het testonderdeel “zoom” waar hij de scherpste beelden weet te maken. De beeldkwaliteit behoort tot de beste van het testveld en dit ondanks zijn meer dan redelijke prijs. Dit is de camera met de beste prijskwaliteitverhouding (prijs/prestatiescore) van deze test.
Vorig artikelDigitale videocamera’s
Volgend artikelDigitale videocamera’s
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.