Digitale videocamera’s

0
24

videocamera_canon_mv20
Canon stuurde twee videocamera’s naar het testlab. Daarvan is de MV20 de duurste. Dat komt waarschijnlijk vooral door z’n afmetingen want dit ding is zonder twijfel de kleinste van alle geteste camera’s. De draagbaarheid is dus uitstekend alhoewel we toch moesten wennen aan de wat aparte houding. Je houdt hem immers verticaal in de hand. De bediening van het toestel zelf valt gelukkig mee. Enkel voor het nemen van foto’s is er geen sneltoets voorzien zodat je dit moet doen door de camera eerst in de juiste modus te zetten. Heel gemakkelijk te gebruiken is het menusysteem dat bedient wordt met behulp van één druk- en draaiwieltje. De MV20 scoort goed op beeldkwaliteit maar blijft achter qua features. Jammer dat de prijs aan de hoge kant ligt want in vergelijking met de andere camera’s biedt de MV20 geen extra’s voor dat geld, buiten zijn compactheid natuurlijk.

Conclusie
De grootste concurrentie voor deze compacte videocamera komt uit eigen huis want de MV200 is een pak goedkoper en biedt quasi dezelfde mogelijkheden en specificaties!
Vorig artikelDigitale videocamera’s
Volgend artikelDigitale videocamera’s
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.