BIOS-update via het internet

0
19

asysp3c-e
Zoals we eerder al schreven is de 820 chipset van Intel vanaf heden vlot verkrijgbaar. Asus bijt als eerste Taiwanese fabrikant de spits af met een rond de i820 chipset gebouwd Rambus moederbord. Het bord wordt officieel vrijgegeven op 15 november. De i820 chipset is geoptimaliseerd voor Pentium III processoren met 133 MHz Front Side Bus.

Asus’ nieuwe bord heeft de te verwachten specs voor een i820 bord: AGP4X en AGP Pro sleuf, PC800 RDRAM ondersteuning, UltraDMA/66 IDE interface, jumpervrije CPU installatie, PCI 2.2 compatibel, en WfM (Wired for Management) 2.0 ondersteuning. Via WfM kunnen systeembeheerders pc’s in het netwerk beheren, controleren, updaten en configureren.

Nieuw is dat de zogenaamde Smart BIOS van dit moederbord kan worden vernieuwd via het internet. Benieuwd wat de makers van virussen daar van vinden…

Vorig artikelBi-optisch systeem tegen vervorming
Volgend artikelNapalm wordt Voodoo4 en Voodoo5
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.