Het betere stealth-werk

3
24

Begin 2003 kwam Ubisoft aandraven met de eerste Tom Clancy’s Splinter Cell. Een schot in de roos zo bleek, want het ging direct de concurrentie aan met Metal Gear Solid, die gouwe ouwe. De strijd tussen Sam Fisher en Solid Snake was begonnen. Nu, anno 2005, kregen we een derde deel van deze succesvolle serie in onze handen gestopt. De verwachtingen voor Splinter Cell – Chaos Theory waren hoog gespannen: wordt dit de echte Snake Eater?
scct_box

Elke keer opnieuw verzinnen de mannen van Ubisoft een verhaal waarbij Sam Fisher, lid van de Third Echelon, de wereld van een catastrofale ramp moet zien te redden. Deze keer is dat natuurlijk niet anders. Je moet er in Chaos Theory voor zorgen dat je ene Hugo Lacerda, leider van de terreurbeweging People’s Voice, te pakken krijgt. Allemaal wel knap verzonnen, maar het belangrijkste is natuurlijk de gameplay.
Net zoals in de vorige games is het spel onderverdeeld in een tiental missies, waarbij de ene natuurlijk wat moeilijker dan de andere. Je moet als geheim agent weer de nodige informatie te weten komen en daar halsbrekende toeren voor uithalen. Een nieuwigheid aan deze Chaos Theory is dat je kan kiezen hoe je de missie aanpakt. Eerst en vooral kan je na een briefing van de opdracht een keuze maken met welk arsenaal wapens je de missie wilt beginnen: stealth of actie.

Mes
Veel verschil maakt dit echter niet omdat je nu veel minder moet schieten. De makers hebben namelijk eens goed geluisterd naar de kritiek op hun gameplay-elementen en hebben de wens van vele gamers in vervulling doen gaan: een mes! Hiermee kan je je tegenstanders geruisloos de keel oversnijden, zonder de aandacht van zijn collega’s te wekken. Let wel, dat je voor dit soort aanvallen zeer dicht moet naderen en dus toch nog gevaar loopt om opgemerkt te worden.

SCCT1.jpg

Een ander nieuwigheidje is het kiezen van je route, want vanaf nu kan je namelijk zelf bepalen hoe je de missie tot een goed einde gaat brengen. Er zijn verschillende trajecten mogelijk, maar de beste kan je nog steeds volgen via de maps in je Opsat, een technisch hoogstandje dat je de nodige informatie verschaft. Soms moet je ook een code van een beveiligde deur kraken om zo in het level te vorderen. Deze techniek wordt vooral toegepast in het Bank-level en vereist toch wel de nodige aandacht.

SCCT5.jpg

1
2
Vorig artikel32-inch flatscreen LCD-TV
Volgend artikelHandheld met 4 GB

3 REACTIES

Reacties zijn gesloten.