Alles-in-één oplossing voor fotobewerking

7
63

Een hele poos geleden testten we Foto’s op CD & DVD de Luxe 2.0 van het softwarehuis [www.magix.com#Magix]. We oordeelden vrij lovend, dus waren we benieuwd wat Digital Photo Maker 2005 van dezelfde fabrikant ons te bieden had. Volgens de doos hadden we de alles-in-één oplossing voor digitale camera’s en mobieltjes-met-camera in handen! Maar klopt dat ook?
magix_doos
In de verpakking van Magix Digital Photo Maker 2005 vonden we naast de cd-rom ook nog een Nederlandstalige handleiding terug. Deze is relatief beknopt, maar voor meer details word je doorverwezen naar een PDF-bestand op de cd-rom. Wel vreemd dat de handleiding het voortdurend over Photo Maker 2004 heeft, de vorige versie van deze bundel.

Installatie en registratie
De installatie begint met een valse start. Naast de installatiewizard opent het autorun-bestand van de cd-rom ook het geluidsbestand ‘backgroundmusic.aif’. Tenminste, dat is de bedoeling, maar Windows XP blokkeert volledig, zodat je je pc kunt herstarten. Gelukkig kan je zonder de autorun-functie zelf manueel het installatiebestand starten, en dan lukt het wel. Voor mensen met minder computerervaring kan dat toch verwarrend overkomen.
Zoals bij de meeste software kun je je online registreren. Natuurlijk vraagt men dan naar je naam en je e-mail adres, maar bij Magix vragen ze ook naar je burgerlijke staat, je opleiding, je beroep en je hobby’s: dat is toch wat van het goede te veel.
Eigenlijk bestaat Digital Photo Maker 2005 uit meerdere programma’s: het basisprogramma Digital Photo Maker 2005 dat voornamelijk dient voor het gedeelte met de diavoorstelling (slide show) en de archivering; dan Photo Clinic 4.0 om je foto’s bij te werken; en tot slot Print Studio 3.5 om ze af te drukken.

Digital Photo Maker 2005
Het hoofdscherm van Digital Photo Maker 2005 heeft een vrij normale opbouw. Onder de knoppenbalk is het scherm in vier stukken verdeeld. Linksboven kies je de map of het album dat je wilt inkijken en rechtsboven zie je de miniaturen van de foto’s die zich in die map bevinden. Klik je op zo’n miniatuur dan zie je de foto wat groter in het vlak linksonder, terwijl je rechtsonder de technische informatie krijgt.


Digital Photo Maker 2005 Hoofdscherm

1
2
3
4
Vorig artikelMysterieuze test bij Data TestLab
Volgend artikelSurroundversterker met netwerkaansluiting
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. ik vind het goed waardeloos.
    muziek onder bijv 20 fotoos plaatsen en na 10 fotoos geen muziek weer muziek onder een volgende serie van 20/30 fotoos is mij na 8 weken geduldig proberen en vragen aan magix nog steeds niet gelukt.

  2. als iCk dit dOwnlOad(uitproberen) kOst dtt dnn geld..??
    Iemand die dir berichtjj leest,, will die dnn ff gewOon weer hier iets terug schrijven..

  3. Kan Magix geen duidelijke uitleg geven BV stap 1
    Diskmeter instellen – wat moet een leek hier doen
    Zo verder stap 2 – uitleg enz..
    Diskbranden vootr tv dit lukt ook niet op tv steeds storingen
    Er is nog veel werk voor een goed magix programma zoals de uitleg reclame folder laat zien
    Niets is waar kijk op seniorennet klachten zat

Reacties zijn gesloten.