Alles-in-één oplossing voor fotobewerking

7
63

Het importeren van foto’s vanaf je fototoestel werkt probleemloos: je ziet je camera als een extra harde schijf in de browser, en je kopieert de foto’s naar de harde schijf van de computer. Je kunt foto’s ook inscannen. Je scanner wordt gestart, de foto ingescand… en dan blokkeert Digital Photo Maker 2005. We zullen het verder in deze review niet meer vermelden, maar bij het werken met Digital Photo Maker 2005 ga je nog vaak het venstertje "In PhotoMaker.exe is een fout opgetreden…" tegenkomen.


Foutmelding 1

We hebben het programma getest op drie verschillende pc’s, en we kunnen alleen maar concluderen: dit programma is gewoonweg niet stabiel!


Foutmelding 2

Van een patch om de problemen te verhelpen is er op de Magix-website voorlopig geen spoor.


Foutmelding 3

Inventaris
Van alle geïmporteerde foto’s wordt een inventaris gemaakt. Je kunt ze nadien ofwel terugvinden in een boomstructuur zoals je die wel kent van de Windows Verkenner, ofwel via een handige kalender. Je kunt aan je foto’s ook trefwoorden toekennen (Digital Photo Maker 2005 noemt dat categorieën) en ze daarna per categorie opvragen. Je kunt wel zelf nieuwe categorieën aanmaken, maar er bestaan geen niveaus in deze categorieën zoals we dat in de meeste andere programma’s kennen. Nochtans is het werken met dergelijke subcategorieën erg handig als je het eenmaal gewend bent.
Je kunt foto’s ook in een virtueel album steken, om dan achteraf met die selectie bijvoorbeeld een diavoorstelling te maken.

1
2
3
4
Vorig artikelMysterieuze test bij Data TestLab
Volgend artikelSurroundversterker met netwerkaansluiting
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. ik vind het goed waardeloos.
    muziek onder bijv 20 fotoos plaatsen en na 10 fotoos geen muziek weer muziek onder een volgende serie van 20/30 fotoos is mij na 8 weken geduldig proberen en vragen aan magix nog steeds niet gelukt.

  2. als iCk dit dOwnlOad(uitproberen) kOst dtt dnn geld..??
    Iemand die dir berichtjj leest,, will die dnn ff gewOon weer hier iets terug schrijven..

  3. Kan Magix geen duidelijke uitleg geven BV stap 1
    Diskmeter instellen – wat moet een leek hier doen
    Zo verder stap 2 – uitleg enz..
    Diskbranden vootr tv dit lukt ook niet op tv steeds storingen
    Er is nog veel werk voor een goed magix programma zoals de uitleg reclame folder laat zien
    Niets is waar kijk op seniorennet klachten zat

Reacties zijn gesloten.