Windows op maat

0
32

ec_tuneuputilities2004
Met TuneUp Utilities 2004 van Easy Computing kun je Windows naar je eigen wensen en voorkeuren aanpassen. Het pakket verenigt alle belangrijke aspecten van de systeemconfiguratie en het opslaan, opruimen en bewaken van gegevens in één gebruiksvriendelijke interface. Het programma bevat verschillende modules waarmee je Windows tot in de kleinste details vormgeeft. Zo kan je visuele effecten uitschakelen, het systeem beveiligen, handige functies toevoegen aan Internet Explorer, Windows een persoonlijk tintje geven of het hele bureaublad in een nieuw kleedje steken. Maar met TuneUp Utilities 2004 kun je nog meer dan het creëren van een nieuwe look. Het programma screent de harde schijf en het register op overtollige gegevens en verwijdert deze automatisch. Je kunt ongeldige vermeldingen, verwijzingen en koppelingen zoeken en verwijderen uit het systeemregister. Tot slot kun je tevens alle programma’s wissen die je niet meer gebruikt. TuneUp Utilities 2004 voert ook regelmatig onderhoudstaken uit, zoals het opruimen van de harde schijf of het register. Dit kan je doorvoeren met één muisklik of volledig automatisch laten verlopen. Verder optimaliseert het programma de internetinstellingen, en geeft het nuttige tips omtrent het verbeteren van de systeemconfiguratie. Op de achtergrond bewaakt TuneUp Utilities 2004 ook alle systeemprocessen en optimaliseert het zo nodig het geheugengebruik.
TuneUp Utilities 2004 ondersteunt meer functies om je systeem efficiënt te beheren dan de standaardprogramma’s in Windows. Je kunt zelf bepalen welke programma’s worden geladen tijdens het opstarten van het systeem en welke gebruiker zich kan aanmelden. Daarnaast informeert TuneUp Utilities 2004 je gedetailleerd over de hardware- en softwareconfiguratie. Heb je per ongeluk een bestand gewist? Met TuneUp Utilities 2004 kun je bestanden te herstellen, ook als ze al uit de Prullenbak zijn verwijderd. Bestanden op een veilige en betrouwbare manier verwijderen, kan met de tool TuneUp Shredder (ontwikkeld door het Amerikaanse Ministerie van Defensie). Wanneer data door deze module worden verwijderd kunnen ze onherroepelijk niet meer worden hersteld.
Easy Computing TuneUp Utilities 2004 heeft een adviesprijs van 39,95 euro.

Adviesprijs
39,95 euro
Vorig artikelVideo- en fotoshows maken met bewegende menustructuur
Volgend artikelIdeaal voor bedrijf en instellingen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.