DiskIdee gaat op zoek naar de krachtigste zelfbouw-pc

52
43

snelste_desktop_homebuildpc
Update:

We hebben beslist om onze wedstrijd op te splitsen in twee delen. Binnenkort mag je een eerste verslag verwachten van vier deelnemende systemen, inclusief testresultaten, foto’s, bespreking en specificatietabellen (nvdr.: ondertussen staat het eerste verslag klaar). Zij waren er als allereerste bij en krijgen van ons alvast een exclusief DiskIdee t-shirt toegestuurd. Vanaf maandag 19 augustus 2002 aanvaarden we weer nieuwe inzendingen tot half september. Na de publicatie van het tweede artikel worden de definitieve prijzen uitgereikt. Je hebt dus nog alle tijd en alle kansen om mee te doen! De deelnemers van de eerste zending blijven natuurlijk mee in de running.

Waag je kans en sleep de titel van Snelste Home Build PC in de wacht!

Wie de reacties op de laatste editie van de Snelste PC bekijkt, zal merken dat ook onze lezers de strijd om het allersnelste systeem durven aangaan. DiskIdee vond dit zo’n goed idee dat het in augustus een speciale competitie genaamd Snelste “Home Build” PC zal organiseren. Het is de bedoeling dat onze lezers hun eigen pc door DiskIdee laten testen net zoals dat gebeurt voor commercieel verkrijgbare pc’s. Het doel is om te bepalen wie de Snelste “Home Build” PC van Vlaanderen en Nederland in zijn bezit heeft. De winnaar krijgt van ons een mooi certificaat, maar nog belangrijker is natuurlijk de eer en de roem die bij dit alles hoort. Het volledige testverslag mag je op DiskIdee verwachten in de tweede week van augustus.

Dankzij een samenwerking met Creative Labs, Logitech, MSI, Microsoft en AMD zijn er ook nog eens uiterst mooie prijzen verbonden aan deze wedstrijd. Afbeeldingen van de prijzen vind je onderaan deze pagina:


1ste prijswaarde 900 euro: Creative-bundel bestaande uit nVidia GeForce4 Ti 4600 grafische kaart, Soundblaster Audigy Platinum geluidskaart en V92 USB modem




2de prijswaarde 300 euro:
Logitech THX Z-560 4.1 speakers 400 Watt




3de prijswaarde 229 euro: MSI 845 E Max2-BLR met Bluetooth kit



4de prijswaarde 69 euro: Microsoft Trackball Optical en SideWinder Joystick




Speciale Prijzenwaarde 500 euro

Om het nog interessanter te maken hebben we nog de volgende extra prijzen. Heb jij dus niet de allersnelste pc, dan kun je nog altijd meedingen naar deze twee mooie prijzen die AMD wegschenkt in het kader van deze wedstrijd:

  • AMD Athlon XP2100+ voor de mooiste Case Mod PC. Hierbij kijken we vooral naar het design en de extra mogelijkheden van de kast inzake uitbreiding en koeling.
  • AMD Athlon XP1800+ voor de stilste PC. Hierbij leggen we ons oor te luisteren en gaan we na welk systeem de minste decibels produceert.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar Ludo Schildermans. Wie durft?

Zoals in iedere competitie zijn er echter ook een aantal regels waaraan de deelnemers zich moeten houden.

Regels:
– We aanvaarden enkel PARTICULIERE deelnemers uit Nederland en Vlaanderen. Deze test is dus niet bedoeld voor (web)winkels of grote pc-bouwers!

– De pc moet volledig eigendom zijn van de inzender. Door winkels gesponsorde inzendingen worden geweigerd.

– Er is geen prijsmaximum vastgesteld maar alle gebruikte onderdelen moeten wel courant in de handel verkrijgbaar zijn. Casemods en extra koeling zijn toegestaan.

– Overklokken van de processor is NIET toegestaan. Alle andere tweaks en optimalisaties mogen wel. Ook mag de grafische kaart hoger geklokt worden mits dit geen invloed heeft op de stabiliteit van het systeem. Sowieso moet de pc in staat zijn alle benchmarks te doorlopen.

– Pc’s die om wat voor dan reden ook niet door de benchmarks geraken, worden gediskwalificeerd. Systeemstabiliteit is dus belangrijk!

– De benchmarks die we draaien bestaan uit BAPCo Sysmark 2002 (applicaties), Madonion 3D Mark 2001 SE build 330 (DirectX) en SPECviewperf 6.1.2 (OpenGL). Uit deze resultaten berekenen we een algemene prestatiescore. We houden dus geen rekening met eventuele extra’s, enkel de pure snelheid telt! De pc met de hoogste prestatiescore wint de titel van Snelste “Home Build” PC.

– Alle testen worden uitgevoerd onder Windows XP Home of Professional. De taal van het besturingssysteem is niet van belang.

– Een scherm meeleveren is niet noodzakelijk. Toetsenbord en muis wel!

– we verwachten je pc ten laatste op vrijdag 2 augustus in ons testlab. Je staat zelf in voor het vervoer van en naar het testlab. We hebben je pc een tweetal dagen nodig en contacteren je wanneer hij klaar is. De pc is verzekerd gedurende die periode.

DiskIdee wenst alle deelnemers veel succes!!

___________________________________________________________

De Prijzenpot:

                            1ste prijs geschonken door 

           

                                

 

                            2de prijs geschonken door 

                   

 

                            3de prijs geschonken door 

 

                           

 

                            4de prijs geschonken door 

 

                     

 

                        Speciale prijzen geschonken door 

 

                     

 

 

 

Vorig artikelStevig potje basket op de Xbox
Volgend artikelTop-of-the-bill DJ
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

52 REACTIES

  1. 2850Mhz
    Ti4200
    512 MB RIMM PC800
    80 Gb 8 mb cache WD HD
    GA-8IHXP gigabyte mobo
    Volledig watergekoeld

    9 maand gelden was dit mijn zware systeem.
    Nu is da wel nog up to date maar kunde al veel hogere prestatie krijgen.

    Dus regelement SUCKT
    Iemand die grootste budget heeft is dus al op voorhand gewonne

  2. Mooi, als ik tijd teveel heb kom ik dan m’n passief gekoelde XP1700+ syteem binnensmijten. De snelste PC belonen met dure hardware vind ik vreemd, een stil performant systeem is daarintegen een echte uitdaging. Stuur me je informatiefoldertje maar op. 🙂

  3. Rich Bastard: We hebben al een “ERG” stil systeem binnen op basis van een Athlon XP 2200+. Nauwelijks hoorbaar! Het kan dus wel degelijk: prestaties EN stilte. Maar desondanks treedt er een moment op dat de geluidsproductie nauwelijks meetbaar is (< 50 db) en dan gaan we vanzelfsprekend de prestaties mee laten tellen. ALLE PC's worden zowel getest op prestaties als op geluidsproductie. We leggen evenwel geen minimumvereisten op inzake specificaties maar de pc moet wel in staat zijn om de benchmarks door te komen. Een gigahertzprocessor met 128 MB lijkt me sowieso het minimum te zijn.

  4. Ok Bart, nog een vraagje: wint de eerste die een passief gekoeld typemachien, euh… excuseer: VIA C3 processor, binnenbrengt de “stilste PC” award, of wordt er ook gekeken naar de prestatie van het bakje? Een 2Ghz+ PIV of AMD TBird/XP scheidt nu eenmaal meer hitte af, krijgen die mensen ook een kans?

  5. En wat betreft die onnozelaars met hun kritiek op deze wedstrijd, als iedereen zo moest gaan reageren op het tunen en samenstellen van onderdelen, dan zouden ze ook geen auto tuning meetings meer moeten organiseren en ook geen Formule 1 wedstrijden meer moeten rijden, want daar heeft ook de rijkste de beste en mooiste wagens, maar volgens mij is het daar nog steeds de piloot die de prestaties moet neerzetten.
    Dit geldt ook voor deze wedstrijd net zoals elke andere wedstrijd, als je er niets van af weet moet je zeker niet gaan meedoen aan die bepaalde wedstrijd.
    En winnen is fijn maar zeker niet belangrijkste.
    Het ontmoeten van mensen met dezelfde interesses daar draait het om!
    Ipv met vingers te wijzen naar bepaalde mensen zouden jullie je beter wat sportiever gedragen!
    Mogen de beste winnen!
    PS: een beetje meer communicatie over deze wedstrijd had wel gemogen, ik wist van niets :-)))

  6. HOI ALLEMAAL! Waarom heeft er mij niets laten weten van deze webstrijd??? Ik moet alleen nog effe wachten op de levering van mijn ASUS P4T, voor de rest heb ik alles, ik ben nog even geswitched van MB en overgeschakeld op RD RAM 640mb in totaal ;-)).
    Mijn Pentium 4 2,4Ghz met een Front Side Bus van 533Mhz is geleverd. Deze wordt geplaatst op het nieuwe ASUS P4T533-C moederbord met een Rambus-geheugen op ‘Turbo Settings’ van 640Mb.
    De ASUS P4T533-C levert 533MB/s bandbreedte tussen de North Bridge en de South Bridge en zelfs tot 1.2GB/s voor de South Bridge interne bus frequency.
    In de BIOS is het mogelijk om de FSB in stapjes van 1MHz op te krikken naar 150MHz en de Vcore tussen 1,10 en 1,85V in te stellen.
    Mijn ASUS V8460Ultra series videokaart is voorzien van de meest geadvanceerde grafische processing module, de GeForce4 Ti 4600. Een kloksnelheid van 500MHz en geheugen kloksnelheid van 850MHz, gecombineerd met 128MB DDR SDRAM, deze zal ik zeker nog overklokken maar ik ga niet al mijn geheimen onthullen hier he ;-)).
    De applicaties worden gelanceerd door de Seagate Cheeta van 75Gb aan 10000 omw./min door een ULTRA SCSI controller.
    De ASUS DVD-E616 voorziet deze pc van een supersnelle DVD-ROM communicatie tot 16X. Zo, waar moet ik me weer aanmelden voor die testen? ;-))

  7. RB. Er zijn al meerdere vragen over dat onderwerp geweest en het antwoord is positief. JA: je mag de FSB hoger zetten… zolang de originele kloksnelheid van de processor maar niet wordt verhoogd. Unlocken van de cpu is dus toegelaten.

  8. @Bart Stoffels. Je mag alles OC’en behalve je processor? Dus als ik m’n XP1700+ laat draaien aan 183*8 (1463Mhz, niet absoluut OC’ed), dan mag ik meedoen aan je wedstrijd? Ik garandeer je dat het stabiel is. 🙂

  9. Programmeurken: de wedstrijd is uitgebreid en je kunt nog een pc insturen tot half september. Lees de update bovenaan het artikel maar. Nog tijd genoeg dus.

  10. Ik had graag willen meedoen, alleen was het onmogelijk
    om tijdig het nodige geheugen RDRAMPC1066 (enige hoop op succes) voor 2 augustus
    in mijn handen te krijgen.
    In het vervolg hoop ik dat je de mensen wat meer tijd geeft!
    2 augustus, wat voor een deadline is me dat, en dat midden in de congé!!!!

  11. Om terug te komen op de kritiek als zouden alleen ‘rijke’ mensen kans maken op de hoofdprijs. Heb je er al eens bij stilgestaan dat een getweakte AMD Athlon XP 2100/2200+ en overklokte Ti 4200 (tot bijna het niveau van een Ti 4600?) best een kanshebber zou kunnen zijn? En geef toe: moet je dan echt zo rijk zijn om deze hardware te ‘kunnen’ betalen? Ti 4200 = 220 euro, AMD Athlon XP 2200+ = <300 euro. Een mooie en betaalbare upgrade lijkt me, niet?

  12. Maar blijkbaar wil IceTea[GeNeX] zich, ondanks zijn kritiek op de eerste prijs, toch inschrijven voor deze wedstrijd. Dus geeft hij toe dat hij het best de moeite vindt om mee te doen, niet? Waag uw kans maar zou ik zeggen, want inderdaad: met minder dan een 2000+ processor en een GeForce4 Ti moet je echt niet afkomen! Tja, we zijn nu eenmaal op zoek naar de SNELSTE Home Build PC, en niets anders! Oh ja: en de cheaters die halen we er wel uit… don’t worry.

  13. Ben ff blij da ik nie de enige ben die dit een corrupte aangelegenheid vind.

    Dus ff op een rijtje zetten, de snalste PC krijgt een GF4Ti4600, een audigy en een V92 modem (WT holy F ??????)

    Dus de gast me het meeste poen, de vetste PC en de dikste nek mag hier nog wa meer (aangenaam kostelijke) brol op zijne naam zetten. owke tussen deze mensen zal de beste tweaker dan wel zijn slag slaan, maar iemand met minder dan AMD 2000+ een GF4 moest eigenlijk geen moeite doen. Best nog ff wachten tot radeon 9700 uitkomt, dit is nl. binnen enkele weken.
    Tweaken kan een groot verschil maken, maar met de laatste hardware moet ge al underclocken om door de gemiddelde gebruiker voorbijgestoken te worden.

    Wa voor een vuile corrupte bedoeling is dees hier. Geeft da aan iemand die het kan gebruiken, en gooi die modem PLZ weg. Spaar de wereld op zijn minst die last.

    2de corruptie schandaal:
    Zelf werk ik in een PC winkel, nog nie lang genoeg om hiervoor een budget te hebben, maar kom. Ik kan die stukken eventueel wel lenen en wie gaat erachter komen dat dit niet mijn gekochte PC is, ik kan U zelfs een stel facturen afdrukken indien U wenst. (moet het dan wel onder andere naam doen zeker)
    U zal mijn inschrijving nog wel krijgen.

    Stilste PC tip, via C3 me 1 papst op de voeding en passieve heatsink, seagate fluid bearing HD 5400TDM en een 74x kenwood (dacht ik) CD rom. passief gekoelde vid kaart en meer moet ge nie hebben.

  14. Even een update: we hebben de wedstrijd uitgebreid tot twee testperiodes. De eerste periode is nu achter de rug en het resultaat daarvan krijg je in de loop van volgende week op DiskIdee te lezen. Zo krijg je al een goed idee van de te verwachten concurrentie. Voorlopig zitten daar nog geen systemen met P4 2,53 GHz+Ti4600+RDRAMPC1066 bij… En vergeet niet dat we nog steeds op zoek zijn naar de SNELSTE home build pc. Voor de overklokkers organiseren we later op het jaar nog een specifieke wedstrijd. Ik zou zeggen: doe gewoon mee… op die manier kun je je pc vergelijken met andere en dat is toch al interessant genoeg.

  15. 2 augustus is al een tijdje voorbij dus dit zijn vijgen na pasen, maar toch even een reactie…

    Ik vind het maar een rare wedstrijd. Wat moeten de winnaars in godsnaam met die prijzen doen ? Als je deze wedstrijd wint dan zou je systeem minstens even goed moeten zijn als wat je hier kan winnen (en een USB modem ??? We leven in de breedband tijd en je kan een modem winnen) . Enkel die Logitech Z-560 zie ik wel zitten :). Ja, ik kan hier onmiddellijk 5 mensen opbellen die nu een I850E chipset en 1066 Rimms, ne GF4 4600 en een P4 – 2.53 hebben. Vergissing, het zijn er maar 4, ik kan niet naar mijzelf bellen.

    Een betere compo zou zijn: Wie is de beste tweaker. Je laat deelnemers naar uw testlab komen en ze krijgen ne fresh installed PC voor hun (ze mogen kiezen : een AMD of een Intel) zonder iets van tweaks, dus alles op default instellingen. Jullie kennen de benchmark waarden van deze toestellen. Iedere deelnemer krijgt nu 1 uur de tijd om alles zo goed mogelijk te tweaken en dan worden de benchmarks opnieuw gedraaid. De persoon met de meeste procentuele stijging wint (in beide categorien (AMD/Intel)). PS: in dit tweaken laat je OC van CPU ook niet toe, want anders kan het misschien nogal een dure zaak worden om zo na elke test een nieuwe CPU te steken omdat de vorige in de fik gegaan is (vooral in het AMD gedeelte dan).

    PS: OC van CPU niet toegestaan ? Dan moet eigenlijk iedereen die deelneemt met een Asus MB al uitgeschakeld worden want Asus heeft de mooie gewoonte om zijn FSB altijd wat hoger te zetten dan de standaard.

  16. het kost msh wel iets

    maar het toont dat bedrijf pc niet zoiezo minder goed scoren

    ze kunnen echt geflipt zijn en voor zon 3000 tot 3500 € heb je er zo een en zon beestje vliegt echt

    kunnen we andersd niet met een apple G4 met dual processor erin afkomen hehehe de krachtmeting

  17. fenix4life: al die zaken die jij opnoemt kosten stukken van mensen. Die paar kosten die uitspaart zullen daar bitter weinig aan veranderen. Keep on dreaming 😉

  18. wowow pc van bedrijven zijn niet zoieso slecht

    pakt nu een dual XEON 1.8 GHz
    1024 RDRAM
    HD van 15000 rpm
    geforce 4 ti ( later erin plaatsen 😉 )

    eigenlijk kost de snelste pc niet veel
    een primitieve case
    PIV 2.53
    moederbord
    1024RDRAM 1066mhz ( of 800 mhz)
    geforce 4
    een HD op 7200 rpm ( of via scsi naar 15000rpm )
    netwerkkaart voor instaleren van die progs via netwerk
    dat is alles
    geen geluidskaart ,modem , scherm , draadloze muis en al die andere blabla
    da spaart kosten uit

  19. Ik treed Bart bij dat de test heel simpel is… de snelste home pc wint. Het gaat niet om prijs ed. Jullie zeggen van wel, maar het is niet zo. Als je als extreme gamer een pc gekocht hebt, zit je met een beperkt budget. Er zijn niet veel mensen die een pc van 5 a 10000 euro hebben, dus de prijsklasse is zoizo beperkt. De echt dure PCs (zoals servers van bedrijven ed) zijn meestal voor een bepaald doel gebouwd, en niet zozeer om te gamen, dus die geraken niet door/of scoren heel slecht op de 3d marks. Dus al bij al kan je gewoon zeggen dat diskidee de snelste game pc zoekt. Ik ben er volledig mee akkoord dat prijs een rol speelt, maar dat is enkel op papier. In de realiteit kunnen gamers zich meestal geen al te dure PCs veroorloven. Ze behelpen zich met de op 1 na beste PC en proberen die zo goed mogelijk te tweaken.

    Aangezien er misschien ook mensen meedoen die niets van overclocken afweten, en geen geavanceerde computergebruiker zijn, en misschien een iets duurder, maar niet geoptimaliseerd systeem hebben, heb je met een iets minder duur, en wel tot de max gebracht systeem meer kans.

  20. Ik treed DJ D20 bij dat het (extreem) overklokken van een processor moeilijker is dan het overklokken van een grafische kaart. Uit onze poll – die hopelijk niet meer wordt beïnvloedt door leukaards – blijkt dat het (bijna) fifty fifty verdeeld is tussen mensen die overklokken en mensen die dit niet doen. Maar bovenal zijn we op zoek naar de SNELSTE home pc… niets meer en niets minder. En de regels zijn simpel: alles mag, behalve overklokken. Voor de overklokkers kunnen we in de toekomst vast en zeker iets speciaals organiseren. DJ D20 => enige voorstellen in die richting?

  21. @ Kozzje…ik weet niet of je iets van PC’s afkent, maar overclocken van een CPU is een pak moeilijker dan een videokaart. Een videokaart kun je ten eerste in Windows (oh de gemakkelijkheid) overclocken, en je kan al zien of het stabiel werkt met enkele 3DMark loops. Een CPU echter moet je al in de BIOS of met jumpers doen, je moet je voltage verhogen, eventueel de multiplier unlocken, fsb verhogen zonder componenten daar last van hebben, uw temps in het oog houden en daarna nog liefst een dag vanalle burn-in tests doen om te kijken of het stabiel blijft. En ik spreek uit ervaring (ik werk voor Shrimpwars Hardware). En Bart, je haalt idd wel goeie punten aan en het is zeker niet gemakkelijk om zo’n test te doen. Hoewel m’n voorstel om met die marges te werken niet slecht zou zijn doordat in dat geval de duurste dingen niet per sé de best optimalizeerbare dingen zijn. Hopelijk bezie je dit een beetje als opbouwende kritiek ipv afbrekende…

  22. Doordat het hier om home pc’s gaat – veelal zelf gebouwd en geconfigureerd – is het heel moeilijk om daar een bedrag op te plakken. In tegenstelling tot nieuwe (in de winkel verkrijgbare) pc’s, kun je de prijs bovendien niet controleren waardoor het weinig zin heeft om prijsmaxima op te stellen. Een prijsminimum is er dus ook niet, maar dat betekent niet dat wie voor de ‘stilste’ pc gaat, kan komen aandraven met een Pentium 100 systeem. Vergeet niet dat de benchmarks behoorlijk veeleisend zijn. Een van de regels van onze wedstrijd is dat de pc probleemloos door de benchmarks moet geraken, ook daar gelden minimumvereisten. Bij een “gelijkspel” tellen altijd de prestaties mee!

  23. Alle reacties ten spijt,bied deze wedstrijd dan toch wel een uitdaging.
    Alleen had men er verstandig aan gedaan,van er een max.butget op te plaatsen (zals bv in het voetbalspel van het laatste Nieuws,de gouden elf) .En te stellen,de configuratie moet minimum aan deze eisen ……. beantwoorden.
    Een veel properder iets denk ik,en kansen voor ieder onder ons.

  24. Zeveraars 1) Waarom zouden mensen met een groot budget ook niet kunnen overclocken? 2) Het kost jullie niks om mee te doen, doe gewoon mee en hou jullie klep 3) Overclocken van de CPU is het makkelijkste wat er is en de mietjes die alleen dit kunne trap het af en zever ergens anders, een grafische kaart stabiel to limit overclocken is veel moeilijker, probeer dat eerst eens sissies. 4) Wil je echt iets winnen stuur uwen dx2 @66 dan op ge weet wel de diene waar ge u door hebt laten opleggen omdat ge niks van pc-bouwen kent (@de zeveraars hieronder maak zelf uit of je er bij hoort). Zo heb je gratis en voor niks een AMD Xp en kan je deze naar de zakken helpen door je onkunde inzake computersystemen. The End

  25. DJ D20. Als we moesten toelaten dat processors overklokt mogen worden, dan krijg je toestanden zoals een tot 3 GHz overklokte P4 met de meest straffe koeltechnieken. Op zich is dit wel interessant en geheid een winnaar maar dergelijke publiek is niet waar we met onze wedstrijd op mikken. Het aspect “geld” kun je ook nooit helemaal uitsluiten, ongeacht of je nu overklokken toelaat of niet. Nochtans kan ik de meeste reacties hier wel begrijpen en misschien dat we in de (nabije) toekomst een andere richting uitslaan met een andere test. Een groot probleem blijft ook dat fanatieke overklokkers hun systeem niet graag willen afstaan… al is het maar voor een paar dagen. Of vergis ik me daarin? BTW: ons testlab draait op volle toeren en deze wedstrijd is heus niet het enige werk dat moet gebeuren. Die twee testdagen zijn echt wel noodzakelijk – zeker als je weet dat we van Sysmark 2002 steeds twee runs draaien en dat die benchmark regelmatig wel eens iets wil tegensputteren. PS: ik weet niet of je je monster-pc zo snel verkocht krijgt… weinigen hebben daar het geld voor over. Greetz.

  26. Beste Bart, ik kan wel zien hoe jullie aan deze wedstrijd zijn begonnen, maar ik vrees dat er iets te weinig over doorgedacht is. Ik moet Hades bijvallen in deze kwestie: enkel de rijkste wint (bekijk m’n voorbeeldje onderaan). Een leukere wedstrijd is misschien: hoeveel % je je systeem kan optimaliseren. Stel dat je default een 2000 3DMarks hebt en je kan dmv OC’en en tweaken (CPU inbegrepen) een 4000 3DMarks kunt halen (is maar een vbje) dan heeft deze persoon een 100% optimalisatie. De 2.53 GHz en GF4 Ti4600 krijg je werkelijk niet zo ver. Dit zou een iets mee creatievere wedstijd zijn veronderstel ik.

    Wat ikzelf voor de huidige wedstrijd zou doen: ik koop voor 120 000 BEF de beste PC die er is (zonder mon enzo zeker te halen), laat ze twee dagen bij jullie staan (ik zou m’n eigen PC toch niet kunnen missen), Win de prijzen ter waarde van een 35 000 BEF voor de 1e plaats en verkoop m’n monsterpc daarachter met 10 000 BEF verlies. Heb ik uiteindelijk toch mooi 25 000 BEF winst =)

    ( BTW: Voor 3DMark2001, Sysmark 2002 en SPECviewperf 6.1.2 heb ik toch geen twee dagen nodig :/ )

  27. Steek deze wedstrijd aub waar de zon nooit schijnt, en hou de prijzen voor een minder discriminerende wedstrijd

  28. rofl, dit is echt een zalige wedstrijd, en dat noemt zichzelf een winkel tegenwordig, kennis van de zaken en inizcht is ook ver zoek hier

  29. Hades. Ik begrijp je standpunt en dat is zeker interessant voor een meer specifieke test gericht op het overklokken. Sowieso vind ik dat je een erg mooie configuratie hebt samengesteld maar je vertrouwen erin stelt me teleur. Ik wil die pc van jou gerust testen (overklokt) maar dan komt hij niet in aanmerking voor de prijzen. Ook nog dit: als ik de configuraties van de eerste deelnemers bekijk, dan blijkt dat het allemaal nog goed meevalt… voorlopig dus nog geen P4 2,53 GHz met RDRAM en een GF4Ti4600. De beste raad die ik je kan geven is om gewoon mee te doen, wie weet val je toch in de prijzen. En is het niet interessant om je pc eens te laten testen zoals we dat doen voor alle onder pc’s hier op het testlab? Trouwens, de kritiek dat diegene met het grootste budget wint zal altijd blijven. Ongeacht of je nu overklokken of niet toelaat. Een GeForce4 Ti 4600 blijkt nu eenmaal niet over iedereen weggelegd… jammer genoeg ;-). Greetz.

  30. Bart, als je de snelste home pc zoekt, dan moet je overclocken toelaten, anders kan diegene met het grootste budget winnen he!
    Vergelijking maken tussen alle tests op stock snelheid en alle tests overclockt. Dan is het pas eerlijk, en is niet diegene met het grootste budget die wint!
    ‘k Heb zelf een P4 1.6a @ 2.88 ghz (stabiel), Abit BD7 + 256ddr samsung, GF3 Ti200 @ 243 / 500. (ohja, +10.000 3dmarks)
    Daarmee kan’k op jouw manier dus niks winnen, puur omdat’k het budget niet heb voor een ti4600 !

  31. Update ivm de on line poll: enkele grapjassen probeerden de afgelopen uren om onze poll te beïnvloeden. DiskIdee betreurt dat zoiets moet gebeuren maar blijft rekenen op de sportiviteit van al zijn bezoekers!

  32. Blijkbaar is er inderdaad iets mis met onze poll die sinds gisteren on line staat. Excuses daarvoor. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.

  33. Overklok jij je processor?
    Hoe meer hoe liever!
    3%
    Ja, maar zonder veel moeite te doen
    0%
    Nee, daar weet ik niets vanaf
    97%
    1686 keer gestemd
    …………………………….. een uurtje later …………………………. en jullie hebben maar vier lezers …………………………….. ff PrtSc en copy voor later gebruik. OMG, jullie gaan af als een gigantische gieter, zulke BS; een computerblad onwaardig

  34. Hoe meer hoe liever!
    9%
    Ja, maar zonder veel moeite te doen
    2%
    Nee, daar weet ik niets vanaf
    89%
    531 keer gestemd

    valsspelers

    Trouwens, we zijn een professioneel testlab dat werkt voor heel wat IT publicaties in België en Nederland. Ik denk wel dat men ons kan vertrouwen…

    no can do, … en jullie geloofwaardigheid daalt elke dag naar nog verdere diepten

  35. We proberen de pc op zo kort mogelijke tijd te testen. In het ideale geval kan dat op minder dan een dag zodat je al bij al moet rekenen dat je twee dagen lang je pc moet missen. Een kleine opoffering om om mee te doen, niet? We bespreken bovendien met iedere kandidaat wat de beste datum is om de pc in te leveren en weer op te halen. Natuurlijk proberen we hierin zo flexibel mogelijk te zijn. Trouwens, je pc is goed verzekerd mocht er ondanks alles toch iets misgaan. Het risico blijft dan ook beperkt tot het minimum, lijkt me.

  36. de snelste home-pc? ik denk niet dat je het privilege gaat hebben om die te pakken te krijgen. immers, een echte tweaker die zoveel geld neerlegt voor zijn ultieme machine zal zijn juweeltje zeker geen week afstaan aan mensen die hij niet kent. denk je nu echt dat een pc-freak vertrouwd op het kunnen van derden? mooi niet dus. persoonlijk heb ik mij ook een hele reeks splinter nieuwe power toys besteld (ik wacht enkel nog op de levering van het PC1066 geheugen), en dat is helemaal voor mij alleen…. ik heb niet de pretentie de snelste pc te gaan bouwen, maar hij zal wel in de buurt komen….

  37. Nogmaals: De Snelste “Home Build” PC is een speciale variant van de Snelste PC. Het lijkt me dan ook logisch dat we quasi dezelfde spelregels hanteren. Overklokken van de processor is daar niet bij. Punt en andere lijn. Voor de rest mag je alles uitproberen en er zijn daar nog wel enkele voorbeelden aan te halen (zoals geheugensettings, Windows optimaliseren, harde schijven, bios, grafische kaart, etc.). Een overklokkerswedstrijd organiseren laten we over aan de gespecialiseerde sites. Trouwens – en dit is al meermaals aangehaald – als je het niet haalt op snelheid, kun je ook proberen de stilste pc in elkaar te steken, of de mooiste casemod.

  38. quote -We laten alle tweaks en optimalisaties toe, enkel de processor mag je niet overklokken. We verwachten dus dat je het uiterste haalt uit je pc, de echte kenner komt wat dat betreft wel aan bod. /quote HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    1* alle tweaks en optimalisaties buiten OC’en proc = alle tweaks en optimalisaties zonder de meest voorname tweak = alle tweaks en optimalisaties zonder diegene die het meeste kennis vereist.
    2* onderste halen uit PC zonder proc te OC’en … huh !
    3* de echte kenner = de kenner met de dikste portefeuille <> de kenner met veel kennis
    Met ALLE respect, gequote uitspraak van hierboven komt de geloofwaardigheid allesbehalve ten goede.

  39. Bully. We laten alle tweaks en optimalisaties toe, enkel de processor mag je niet overklokken. We verwachten dus dat je het uiterste haalt uit je pc, de echte kenner komt wat dat betreft wel aan bod. Het verschil tussen budgetten zul je natuurlijk altijd hebben, ook als je overklokken toelaat. Immers, een P4 2,53 GHz overklokt tot 3 GHz, daar zullen weinigen tegenop kunnen, ook als jij je Athlon overklokt. En als dat wel zo is, mag je ons dat altijd bewijzen door deel te nemen. Aan iedereen: waag je kans, je hebt niets te verliezen… integendeel 😉 En vergeet ook niet de EXTRA prijzen van AMD.

  40. Hades heeft volledig gelijk.
    Jullie belonen enkel diegene met grootste budget.
    Waarom geen wedstrijd :
    1) 3Dmarkscore, sysmark, … score op default
    2) 3Dmarkscore, sysmark, … score op maximum door user getweaked
    3) verhouding 1 – 2 maken en hoogste percentage wint
    Beloon de echte kenner … op een evenement/concours waar ie bij is. Geen enkele échte freak zal zijn PC bij jullie binnenbrengen.

  41. Misschien toch deze opmerking voor mensen die bang zijn ivm hun softwareconfiguratie: er bestaat zoiets als een imagingprogramma waarmee we de inhoud van de hd veilig kunnen stellen en na de test herstellen. Je gaat er dus niets van merken. Bovendien zijn de door ons gebruikte testprogramma’s redelijk betrouwbaar: na de-install heb je er meestal geen last meer van. (Trouwens, slimme mensen maken zélf voldoende back-ups van hun systeem.)

  42. Scalle. Mooie configuratie heb je daar. Dat heeft zeker veel geld gekost, niet? Hoe dan ook, als je toch niet geïnteresseerd bent in de prijzen, dan hoef je echt niet mee te doen. Niemand verplicht u. Of durft ge de uitdaging niet aan? Trouwens, we zijn een professioneel testlab dat werkt voor heel wat IT publicaties in België en Nederland. Ik denk wel dat men ons kan vertrouwen…

  43. Ik heb hier nen dual Athlon 2000+ draaien op een Asus A7M266-D MPX plank, ne Seagate Cheetah X15-36LP, 1 gig pc2100 registered ddr, nen Asus Ti4600 Deluxe en ne Soundblaster Audigy Platinum tesamen me ne Cambridge Megaworks 510D in ne Lian-Li PC-75, ma denkte nu echt da ik u daar me uw pollen ga laten aankommen? I don’t think so!

  44. Hoe dom kunde zijn jong! Ge geeft ne prijs voor dienen me de snelste PC en dan geefde hem ne GeForce4 Ti4600, als hij de snelste pc heeft dan heeft dienen al nen GeForce4 Ti4600 é slimmen! En wie gaat er nu in godsnaam zijne pc afgeven, ge hebt diene misschien nodig é! ’t Is wel een simpel manier natuurlijk om een wedstrijd te beginnen, der komt toch niemand opdagen dus kunde de prijzen direct zelf houden é

  45. Pintje. Goed idee maar in de praktijk moeilijk te realiseren. Hoe ga je immers bewijzen wat een home-pc – zelfgemaakt dan meestal noch – precies heeft gekost? Zo’n test is enkel nuttig voor pc-testen van commercieel verkrijgbare systemen omdat je daar een veel grotere controle hebt over prijs en onderdelen. Trouwens, heb eens wat zelfvertrouwen! Je hebt dan wel niet de duurste of de allersnelste pc in je bezit maar een knappe “Home Build” pc is altijd de moeite waard om eens te testen en te bekijken. Je weet nooit of je ondanks alles in de prijzen valt. Gewoon inschrijven: je hebt niets te verliezen!

  46. proficiat, geef degene met het meeste geld en dus de snelste PC nog een cadeau erbi,j lanceer liever een wedstrijd “creatief met een budget”
    snel is nie moeilijk, de snelste met een budget zoeken daarentegen….

  47. Hades. Ten eerste: hou het wat rustig hier… dergelijk taalgebruik is nergens voor nodig. To-the-point nu. We volgen dezelfde regels als bij Snelste PC en dus mag overklokken van de processor niet. Maar met de grafische kaart mag je doen wat je wilt. Trouwens, die bewering van jou gaat niet op: zelfs een stevig overklokte processor (AMD/Intel) zal moeilijk kunnen tippen aan de door jou genoemde specificaties. Bovendien betwijfel ik of de gemiddelde gamer dergelijke dure hardware in zijn bezit heeft. We zijn vooral op zoek naar de hardwarefreaks met bovengemiddelde pc’s die hun systeem wel eens vergeleken willen zien met andere. Daarnaast zijn er ook extra prijzen voor de “mooiste” pc en de “stilste” pc. Ik zou zeggen aan iedereen: waag je kans!

  48. Bullshit he, cpu mag niet overclockt worden!
    Maw diegene met het grootste budget wint he!
    HEEL ZIELIGE WEDSTRIJD DUS!
    Enige wat je nodig hebt = Asus P4T-E 533, 512mb rimm op 133fsb 4x turbo, P4 2.53ghz, Geforce 4 Ti4600!

    Wat jullie doen is gelijk een autorace organiseren, welke wagen speelt geen rol, hij moet alleen een uur lang rondjes kunnen rijden. Maar je mag niks veranderen aan het motorvermogen. Dus diene die zich een McLaren kan permiteren is op voorhand gewonnen.

    BAH

Reacties zijn gesloten.