Negen stuurwielen

1
30
Dit artikel is deel 8 van 15 in het DiskIdee dossier Negen stuurwielen
DossiernavigatieNegen stuurwielenNegen stuurwielen

spelrandmicrostuur
Het leven van een gamer kan hard zijn. Vooral de keuze van een spelknuppel is soms hartverscheurend. Er zijn er ook zoveel, de één al wat meer opvallend dan de andere. Bovendien heb je er meer dan één nodig, want wie wil nu autoracen of gesimuleerd vliegen met een gamepad terwijl het realistischer kan met een stuurwiel, liefst nog met krachtterugkoppeling (force feedback). DiskIdee bracht een zware opdracht tot een goed einde: de ultieme stuurwielentest.

Conclusie
Wat is nu het beste stuurwiel? In de categorie Force Feedback levert de Logitech Formula Force de beste kwaliteit maar met een prijs. Eervolle vermeldingen zijn weggelegd voor de Microsoft SideWinder Force Feedback Wheel en de Guillemot Force Feedback Racing Wheel. Geen interesse om eens goed door elkaar geschud te worden met krachteffecten, dan zullen zowel de Trust Vibration Feedback Rally Master als de Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel je bevallen.
Vorig artikelDossier spraakherkenning
Volgend artikelSpelrandapparatuur
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

1 REACTIE

  1. heb drie force feedback steering wheels van Logitech uitgeprobeerd , maar allen hadden stuurspeling !! ( Dixons)
    Logitech contact opgenomen , afwachtende op reactie !
    met vriendelijke groet ,
    Spidey*

Reacties zijn gesloten.