Dvd met afstandsbediening

0
25

Dvd-films kijken op je pc heeft één belangrijk nadeel: het ontbreken van een afstandsbediening. Sigma Designs brengt nu een bundel uit van de Real Magic Hollywood Plus dvd playback kaart en de Realmagic Remote Control.
realmagic_hollywood_plus
Zeker met de opkomst van betaalbare 19 inch schermen is het bekijken van films op je pc geen ondenkbare zaak meer. Sigma Designs heeft een leuke combinatie voor wie het zich zo comfortabel mogelijk wil maken. Enerzijds is er de Realmagic Hollywood Plus mpeg2-decoderkaart die zorgt voor het feilloos afspelen van dvd-films, ook op wat tragere pc’s. Anderzijds is er de Realmagic Remote Control afstandsbediening die voorziet in knoppen specifiek voor dvd-functies zoals taal, view angle (kijkhoek) en ondertiteling. Voor wie geen zin heeft om een aparte dvd-speler te kopen is dit de perfecte manier om toch in optimale omstandigheden films te bekijken. De kaart laat immers ook toe om de dvd-speler in je pc aan te sluiten op je reguliere televisie. Als je de dvd-beelden via de mpeg2-kaart omleidt naar een tv komt er wel een beperking om de hoek kijken: de kabel van de infraroodontvanger is vrij kort zodat tv en pc dicht bij elkaar moeten staan.

Conclusie
Is je pc wat te traag om dvd films zonder schokken te kunnen afspelen dan kan de Realmagic Hollywood Plus uitkomst bieden. Deze kaart is ook een must voor wie de dvd-signalen van zijn pc wil weergeven op zijn televisietoestel. Met de (ook apart verkrijgbare) afstandsbediening kun je alles vanuit je luie zetel bedienen.
Adviesprijs
102,08 euro
Systeemvereisten
P-133 MHz of hoger (of AMD of Cyrix equivalent), 16 MB RAM, 2 MB vrije ruimte op harde schijf, SVGA-kaart, DVD-rom drive (IDE of SCSI), Win95/98/NT4/2000, luidsprekers (aparte decoder nodig voor AC-3 of Dolby ProLogic geluid).Voor de afstandsbediening heb
Vorig artikelSun geeft broncode StarOffice vrij
Volgend artikelGroter en beter
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.