Buiten-bewakingscamera met breed gezichtsveld

D-Link DCS-8620LH 2K QHD Outdoor Wi-Fi Camera review

0
370

D-Link DCS-8620LH 2K QHD Outdoor Wi-Fi Camera

€ 79,-
8.4

Diskidee Performance Score

8.9/10

Diskidee Price/Performance Score

7.8/10

Pros

  • Easy assembly
  • Video quality
  • Memory card recording supported

We testen de D-Link DCS-8620LH 2K QHD Outdoor Wi-Fi Camera, een weerbestendige buitencamera die je dankzij de splitsbare stroomkabel eenvoudig installeert. Zijn de bewakingsbeelden van goede kwaliteit?

De D-Link DCS-8620LH 2K QHD Outdoor Wi-Fi Camera is een compacte rechthoekige bewakingscamera met dual-band connectiviteit (2,4GHz/5GHz), IP65-weerbestandige behuizing, 4-megapixelresolutie, en een breed gezichtsveld van 127 graden.

 
Kenmerken

De DCS-8620LH neemt met zijn groothoeklens van 127° HEVC/H.265/H.264-gecodeerde video’s op tot 1440p (QHD Ultra resolutie) aan 30 fps. Opnames worden naar keuze lokaal op een microSDHC/XC-geheugenkaartje van maximaal 256 GB of in de D-Link cloud bewaard. Dat laatste kan 1 jaar gratis. Deze camera is verder ONVIF Profile S/T-compatibel en werkt dus ook met NVR, VMS of NAS.

Een microfoon, luidspreker en 95 dB sirene zijn ingebouwd. Tweewegcommunicatie is mogelijk met behulp van de mydlink-app voor Android en iOS.

In de app kan je het zo instellen dat de camera je waarschuwt wanneer personen, bewegingen, voertuigen, geluid of glasbreuk worden gedetecteerd. Die detectie is AI-gebaseerd in de camera zelf, zodat een alarm direct gegeven wordt. Via een schuifschakelaar in de app stelt je de detectiegevoeligheid in, maar verder heb je op die waarschuwingen geen invloed.

Het infraroodnachtzicht (in kleur) in volledige duisternis is beperkt tot zeven meter. De wifi-verbinding ondersteunt de nieuwste WPA3-beveiliging. De verbinding met de D-Link cloud is verder ook nog TLS-versleuteld.

Deze camera blijft functioneren bij lage en hoge temperaturen: vriestemperaturen tot minus 25 graden Celsius en hitte tot 45 graden Celsius.

De camera werkt samen met Google Assistent en Amazon Alexa. Je kan beelden streamen Amazon Fire TV, Echo Show, Echo Spot of Google Chromecast. Twee gelijktijdige streams worden ondersteund.

D-Link DCS-8620LH bewakingscamera

D-Link DCS-8620LH bewakingscamera (© D-Link; licentie: D-Link)

 
Montage

De camera wordt best geïnstalleerd op twee à tweeëneenhalve meter hoogt. Via het kogelgewricht in de flexibele voet kan je de camera optimaal richten.  Accessoires voor wand-, plafond- of paalmontage worden meegeleverd. Uiteraard kan deze bewakingscamera ook gewoon binnen worden geïnstalleerd.

Dankzij de vier meter lange vaste camerakabel en de drie meter lange, splitsbare stroomkabel is buitenmontage geen probleem: het volstaat een gat van minimaal 12,5 mm te boren, voldoende om één helft van de smalle (smaller dan bijvoorbeeld een usb-plug) stroomplug naar binnen te leiden. Je klikt vervolgens de twee helften van de stroomplug aan elkaar vast en steekt de compacte witte voeding in een stopcontact binnen.

De sleuf voor de geheugenkaart is verborgen achter een waterdicht klepje op de onderkant van de behuizing.

 
Cloud

De beveiligde ‘mydlink cloud recording‘ is een betalende dienst, die werkt met verschillende IP-camera’s van D-Link voor binnen en buiten. Het eerste jaar is de cloudrecording gratis, daarna is het een betalende dienst met vier formules, van 11 tot 223 euro per jaar. De details vind je in onze review van de D-Link DCS-8350LH 2K QHD Indoor Wi-Fi Camera.

In die review vind je ook meer informatie over de werking van de gebruiksvriendelijke, Nederlandstalige mydlink-app.

Conclusie
De D-Link DCS-8620LH is een gebruiksvriendelijke bewakingscamera voor buiten die zijn beelden in de cloud bewaart, ook beperkt gratis. Het cloudabonnement van D-Link is veel redelijker geprijsd dan bij concurrent Google Nest. Wil je geen cloud gebruiken, dan kan je de beelden ook op een microSD-kaartje in de camera bewaren. Dankzij de ONVIF-ondersteuning kan dit ook op een NAS. De beeldkwaliteit is goed en de camera werkte tijdens de hele testperiode probleemloos en stabiel.
Straatprijs
€ 79,-
Vorig artikelWifi-6 router met AI voor optimale verbinding
Volgend artikelVoordelige smartwatch met veel functies
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.