360-gradenfoto’s en -video’s maken in Full HD-kwaliteit

0
Ricoh breidt het gamma sferische camera’s uit met de Theta SC. Met het nieuwe standaardmodel van de cameraserie maak je op gebruiksvriendelijke wijze 360-gradenfoto’s en -video’s in Full HD resolutie.

De eerste Theta 360-gradencamera werd door Ricoh in 2013 gelanceerd. Eind 2015 bracht de farikant met de Theta S een high-end versie uit, waarvan je onze test hier op Diskidee kan lezen. Ricoh brengt nu een goedkoper en lichter model uit van deze 360-gradencamera.

Met de nieuwe Theta SC camera maak je 360-gradenfoto’s van circa 14 megapixel en sferische video’s in 1080p 30fps Full HD resolutie met een maximale opnametijd van vijf minuten. De Theta SC is uitgerust met een dubbel lenssystem met groot diafragma – hetzelfde F2.0 diafragma als het high-end model – en een grote beeldsensor.

Een foto/video-switch bevindt zich aan de zijkant van het apparaat. Via een mobiele app regel je de instellingen en kun je de beelden direct bekijken op je smartphone of tablet. De gebruikersinterface van de speciale app werd volledig vernieuwd.

Bij foto’s kan via het live view-scherm het resultaat van geconfigureerde instellingen tijdens de opname bekijken wanneer de Theta SC verbonden is met een smartphone of tablet. De camera beschikt over twee scherminstellingen: full screen en panorama.

Wanneer je de bijbehorende Theta+Video-applicaties installeert kan je video’s verder bewerken. Foto’s en video’s (met een maximum formaat van 5 MB) kan je uploaden naar de theta360.com-website en ze vervolgens delen via sociale media.

Ricoh Theta SC

Ricoh Theta SC (© ; licentie: )

De RICOH Theta SC 360-gradencamera meet 45,2 mm x 130,6 mm x 22,9 mm en weegt 102 gram.

De RICOH Theta SC is verkrijgbaar in de kleuren blauw, beige, roze en wit voor een adviesprijs van €299 (de Ricoh Theta S kost €399).

Foto van Ricoh
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.