Solid state drive met lange levensduur

4
59
Crucial, het storage-merk van chipfabrikant Micron Technology, lanceert de MX300, een solid state drive met een lange ‘endurance rating’. Deze ssd’s met lange levensduur zijn verkrijgbaar in capaciteiten tot 1TB.

De nieuwe 2,5-inch sata-3 Crucial MX300 ssd heeft een ‘endurance rating’ of opgegeven levensduur van 220TB ’total bytes written’ dankzij het gebruik van Micron 3D TLC NAND flashgeheugenchips, die dezelfde technologie gebruiken als in Samsung’s 850 EVO en PRO ssd’s die we in het verleden testten. Micron is pas het tweede bedrijf na Samsung dat 3D TLC NAND ssd’s op de markt brengt.

De 220 TBW rating geeft het totaal geschreven bytes aan voor een ssd mogelijk mankementen begint te vertonen. Een ssd met een TBW rating zal mogelijk de geest geven na de opgegeven hoeveelheid geschreven bytes of na de garantieperiode, afhankelijk van wat eerst voorbij is. Crucial geeft drie jaar garantie op de MX300 ssd’s.

De Crucial MX300 haalt leessnelheden tot 530 MB/s en schrijfsnelheden tot 510 MB/s. Deze drives verbruiken gemiddeld slechts 0,075W stroom. AES-256 hardware-encryptie is ingebouwd.

Dankzij RAIN-technologie worden gegevens netjes verdeeld over de verschillende geheugencellen, wat zorgt voor een langere levensduur. Data Defense controleert dat gegevens niet gecorrumpeerd worden. En dankzij Adaptive Thermal Protection blijft de ssd koel.

Crucial MX300

Crucial MX300 (© ; licentie: )

De 2,5-inch Crucial MX300 is verkrijgbaar in 275GB, 525GB, 750GB en 1TB capaciteiten. De 750GB versie kost bijvoorbeeld €229. De ssd wordt geleverd met Acronis True Image HD datamigratiesoftware. In september volgt een versie van deze ssd in M.2 2280 form factor (chipvorm voor gebruik in laptops en compacte desktops).

Vorig artikelLaptop die staat als een tent
Volgend artikelLaptop met Intel RealSense 3D camera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

    • De test betreft een Samsung ssd. Dat bedrijf was eerst op de markt met tlc-ssd’s. Micron Technology is nu het tweede bedrijf dat deze technologie ook heeft. Wellicht hadden we dat duidelijker in het originele nieuwsbericht moeten vermelden. Ik heb het aangevuld. Bedankt voor je opmerkzaamheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.