Gratis app laat jobstudenten kinderbijslag behouden

0
62
Xerius Kinderbijslagfonds lanceert JobCalc, een gratis app die Belgische jobstudenten en hun ouders helpt om juist te berekenen hoeveel ze mogen werken zonder het recht op kinderbijslag en andere sociale voordelen te verliezen.

Politici maken de dingen graag ingewikkeld, zo ook voor studenten die bijklussen: allerlei regels leggen termijnen en bedragen op die je niet mag overschrijden om bijvoorbeeld je recht op kinderbijslag niet te verliezen. Voor de 400.000 Belgische studenten die tegelijk werken lanceert Xerius Kinderbijslagfonds nu de gratis app JobCalc. Aan de hand van simulaties kunnen jobstudenten en hun ouders berekenen hoelang ze mogen werken en hoeveel ze mogen verdienen zonder dat hun sociale voordelen afgepakt worden.

JobCalc app

JobCalc app (© ; licentie: )

Vorig jaar werd de Belgische regeling voor jobstudenten “vereenvoudigd”: in totaal mag je vijftig dagen werken aan verminderd RSZ-tarief. Maar je moet rekening houden met drie verschillende domeinen: niet alleen RSZ, maar ook kinderbijslag en belastingen. De app helpt je te berekenen hoeveel dagen je nog mag werken of hoeveel je nog mag verdienen.

De app toont horizontale balken voor de maximumcijfers voor zowel RSZ, kinderbijslag als belastingen. Wanneer je één van de grenzen bijna overschrijdt, kleurt de balk rood. De gegevens worden berekend op basis van je tewerkstellingsgegevens, je leeftijd, het type onderwijs etc. Die gegevens dien je uiteraard zelf correct in te vullen voor een juiste voorspelling.

De app bestaat voor iPhone en Android en kun je installeren op je smartphone of tablet. De mobiele applicatie werd in opdracht van Xerius ontwikkeld door de Antwerpse firma Appstrakt.

Je vindt JobCalc in de app-winkel van je apparaat of via onderstaande QR-code:

qr code jobcalc

Vorig artikelVlot teksten dicteren aan je pc met software voor spraakherkenning
Volgend artikelDECT-handset met extra functies
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.