Videoclips monteren met één click

3
76
Videoclips tot één mooi geheel maken, is synoniem voor werken met frames, tijdlijnen, knip- en plakwerk, geluidsfragmenten, overgangen… ja, daar kruipt tijd in en nee, het resultaat is niet altijd in verhouding. Plots beweert een (gratis!) programma dat het uit al je videoclips de essentie kan halen en er één coherent geheel van kan maken, zonder dat het jou enige moeite kost! Te mooi om waar te zijn? Diskidee deed de test.

Dat wonderprogramma voor videobewerking heet “Magisto” en je vindt het op de website www.magisto.com. Je moet je wel aanmelden, maar veel meer dan je naam en e-mailadres heb je niet nodig.

Bronmateriaal
We hadden geluk: een collega kwam net terug uit vakantie in Afrika. Omdat zijn nieuw fototoestel ook filmpjes kon opnemen, had hij enkele clips gemaakt. Met alle fouten van een beginner: overbelichting door tegen de zon in te filmen, te snel draaien, zoomen tot je er zeeziek van wordt en bibberen. Een perfecte verzameling voor onze test, dus.

magisto

magisto (© ; licentie: )

De verzameling bestaat uit vijf clips, samen goed voor 260” of 4’20” beeld en 443 MB groot.
De onderwerpen zijn traditionele Afrikaanse dansen, twee vechtende giraffen, een enorme groep pelikanen op de oever, een kudde olifanten en een olifant die deskundig een boom molt.

1
2
3
4
5
Vorig artikelWord zen met de nieuwe ultrabooks van ASUS
Volgend artikelTwee instapmobieltjes van Nokia
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Het kan natuurlijk liggen aan het wonder der techniek genaamd Internet Explorer 8.0, maar hier laadt het filmpje op pagina 3 alleszins niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.