Consumentencamcorder met HD en verwisselbare lenzen

0
19
Sony NEX-VG10 camcorder

Sony NEX-VG10 camcorder (© ; licentie: )

Sony introduceert de eerste camcorder voor consumenten die HD-opnames maakt en waarvan je de objectieven kunt verwisselen. Je moet er wel wat geld voor over hebben…

Ben je een verwoed filmer en wil je de hoogste kwaliteit, zonder nu meteen professioneel materiaal te willen kopen? Dan is de nieuwe Sony Handycam NEX-VG10E HD camcorder misschien iets voor jou. Die biedt niet alleen high definition video, maar heeft ook verwisselbare objectieven. Bij de introductie in september zullen er drie E-objectieven verkrijgbaar zij voor de Handycam NEX-VG10E. Via de optionele de adapter LA-EA1 kun je ook het uitgebreide gamma aan bestaande objectieven met A-type bajonetbevestiging gebruiken. Deze camcorder wordt standaard geleverd met E18-200mm F3,5-6,3 OSS-objectief met beeldstabilisatie en 11x optische zoom.
De NEX-VG10E gebruikt een Exmor APS HD CMOS-sensor van 14,2 effectieve megapixels en Sony’s krachtige BIONZ-processor om video’s en stilstaande beelden op te nemen met een zeer hoge resolutie. De sensor is van het van APS-C-formaat en dus 19,5 keer groter dan de sensoren in de meeste andere camcorders voor consumenten. Je kunt er onbeperkt continu HD-beelden mee opnemen. Dat gebeurt op een Memory Stick PRO Duo- of SD-geheugenkaart. Video’s worden opgslagen in AVCHD-formaat met een bitsnelheid van maximaal 24 Mbit/s. Je kunt ook foto’s maken in jpg-formaat. Geluid leg je vast via de ingebouwde stereomicrofoon die audio vastlegt van vier afzonderlijke omnidirectionele elementen. Optioneel kun je een externe stereomicrofoon of richtmicrofoon aansluiten.
Je bedient de camera via een contrastrijk lcd-scherm met een diagonaal van 3 inch (7,5 cm) en een resolutie van 921.000 pixels. De elektrische zoeker heeft een nog hogere resolutie van 1,152 miljoen pixels.
De Sony Handycam NEX-VG10E HD camcorder is vanaf september verkrijgbaar voor een richtprijs van 2000 euro.

Foto van Sony
Website: Bezoek Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKleine led-tv’s van LG passen overal
Volgend artikelSociale oortjes
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.