32GB op piepklein geheugenkaartje voor smartphones

0
29
SanDisk 32GB microSDHC geheugenkaartje

SanDisk 32GB microSDHC geheugenkaartje (© ; licentie: )

Memory-specialist SanDisk levert als eerste een piepklein microSDHC-geheugenkaartje met een capaciteit van 32 GB. Dergelijke kaartjes worden gebruikt om het werkgeheugen van smartphones uit te breiden.

Tot nu toe was de capaciteit van microSDHC-geheugenkaartjes beperkt tot 16GB. SanDisk verdubbelt dit nu tot 32GB. Het kaartje kan worden gebruikt in alle smartphones met een geheugensleufje dat compatibel is met de microSDHC geheugenkaartstandaard.De 32GB SanDisk MicroSDHC kun je vanaf deze maand online bestellen bij SanDisk en ligt vanaf volgende maand in de winkel. De adviesprijs is een vrij stevige €153,99, maar die prijs zal de komende maanden wellicht nog dalen. Een 16GB SanDisk microSDHC-kaartje vind je tegenwoordig online voor rond de €35. De massaproductie van de nieuwe geheugenkaarten is gebaseerd op SanDisks derde-generatie 32nm X3 (3-bit-per-cell) technologie. Dit maakt een capaciteit van 32GB mogelijk in een dergelijke kleine ‘form factor’.

Foto van SanDisk
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLaptopstand is ook luidsprekersysteem
Volgend artikelDoe meer met je 802.11n draadloze router
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.