Projecteren via het netwerk

0
256

via de webserver configureren in Ad-hoc stand of als WiFi AP (toegangspunt). Via de eerste mogelijkheid kun je een notebook of computer direct verbinden met de projector; via de tweede mogelijkheid kun je meerdere notebooks met de projector verbinden.
De webserver laat toe de status van de projector op te vragen, het menu te bedienen en allerlei instellingen te configureren.

 

Samenwerking met Windows
Windows Vista en Windows 7 herkennen de Sony VPL-DX15 als netwerkprojector (in het Netwerkcentrum).  Als je er rechts op klikt, kun je er een verbinding mee maken. De resolutie van je desktop wordt dan aangepast aan de ingebouwde resolutie van de projector (XGA). Daarna projecteert de projector je desktop en alles wat je daarop doet. Dat werkt goed voor foto’s en presentaties, maar wij slaagden er niet in om op deze manier video’s vloeiend te projecteren. In de documentatie staat dat de Sony VPL-DX15 ‘streaming video’ via het netwerk kan projecteren, maar dat is ons in elk geval niet gelukt.

Sony VPL-DX15 Windows verbinding

Projectiekwaliteit
De Sony VPL-DX15 legde ons testparcour met vlag en wimpel af. Op de projectiekwaliteit is niets aan te merken. Dat geldt in elk geval voor dataprojectie (presentaties, foto’s). De videoweergave is meer dan behoorlijk, maar gespecialiseerde videoprojectoren bieden meer mogelijkheden en vaak een hogere kwaliteit. Maar dit is in elk geval een behoorlijke goede all-round beamer. In onze gestandaardiseerde projectorentest levert dit de volgende gewogen scores op: prestatiescore 82/100 en prijsprestatiescore 63/100.

Conclusie
De Sony VPL-DX15 is een krachtige en kwalitatieve dataprojector die vooral interessant is voor professioneel gebruik. De netwerkmogelijkheden zijn erg handig, al lukte het ons niet om streaming video via het netwerk te projecteren. Presentaties en diavoorstellingen via het netwerk weergeven werkte echter probleemloos.

(82/100)

Adviesprijs
Ca. 1234 euro.
1
2
3
4
Vorig artikel64 bit versus 32 bit voor dummies
Volgend artikelGsm die je naar je bestemming brengt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.