Normen en waarden

0
32

centraal. De beheerapplicatie toont alle beveiligingsreglementen en -instellingen in een boomstructuur. Het is vrij gebruiksvriendelijk, maar heeft soms veel tijd nodig voor het inlezen van sommige configuraties of het opbouwen van sommige dialoogschermen.

Reglementen
Aladdin heeft in het verleden ooit antivirussoftware op de markt gebracht, en ook een internetgateway die virussen tegen moest houden. Daarvoor hadden ze hun eigen antivirusengine ontwikkeld en die is het bedrijf al die tijd blijven onderhouden. De malwarebestrijding in de appliance is dus die van Aladdin zelf. Omdat dit artikel over AppliFilter gaat, concentreren we ons op de webfilterrol van eSafe en negeren we even de mailfilter of de internet gateway security-functie. AppliFilter is een optionele module voor de webfilterfunctie. Standaard heeft de webfilterrol van de appliance een behoorlijk uitgebreide URL-filter met categorieën. De daarbij horende beveiligingsregels zijn behoorlijk statisch: als iets aan deze voorwaarden voldoet, blokkeer het dan. De AppliFilter-module gaat verder en analyseert de inhoud van wat diensten uitwisselen. Dat is overigens niet beperkt tot webinhoud: AppliFilter kan allerlei andere internetprotocollen beveiligen. Bij de AppliFilter-regels kunt u echte inhoud beoordelen, en op basis daarvan dingen uitsluiten of toelaten.

Aladdin eSafe eConsole HTTP Security
Aladdin eSafe eConsole HTTP Security

Webfilter
Alles begint dus bij de webfilter. Qua configuratie hebben we weinig te klagen over eConsole. We kunnen vrij veel fijnregelen, inclusief verbieden dat gebruikers via andere proxy’s dan die van u zouden gaan

1
2
3
4
Vorig artikelUiterst slanke mutlimediamachine
Volgend artikelLaptop voor de liefhebbers van games