Betaalbare combinatie van draadloze router en VoIP

4
71

voip- en telefoniefuncties van deze router ongeveer een maand lang getest en zijn erg positief over de stabiliteit en de gesprekskwaliteit.

Registratiewizard DECT-telefoon
Registratiewizard DECT-telefoon

De Fritz!Box bevat ook een digitale telefooncentrale. Die kan opgenomen berichten eventueel opslaan op een aangesloten usb-geheugen. Je kunt de telefooncentrale van op afstand bedienen met een handset of willekeurige telefoon. Het gemiddelde verbruik van deze router ligt tussen de 6 en de 8 Watt.

Conclusie
AVM Fritz!Box Fon WLAN 7270 is een ADSL2+-breedbandrouter en DECT- en SIP-telefooncentrale met een indrukwekkende lijst van mogelijkheden. De eerste-installatiewizards zijn erg gebruiksvriendelijk, maar totaal onbruikbaar als jouw profiel blijkt af te wijken van wat vooringesteld is. Dan moet je, zoals wij, naar de heel wat minder vriendelijke geavanceerde instellingen. Het idee om de configuratie van het draadloze netwerk mee te geven met een usb-netwerkadapter vinden we wel erg handig. Het maakt het aanhechten van draadloze computers heel wat gemakkelijker.
Adviesprijs
€ 209,09 (router) en € 74,79 (stick)
Systeemvereisten
ADSL- of kabelabonnement, minstens één notebook of pc met eender welk modern besturingssysteem, tot zes DECT-telefoons
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelNetwerk Blu-ray-speler met draadoze connectiviteit
Volgend artikelZeker geen tien voor taal

4 REACTIES

  1. na de update met de laatste firmware werkt de FRITZ!Fon MT-D als een zonnetje. Erg handig is de Email en RSS functie. Nadeel is nog wel dat de Box hiervoor nog op duits moet staan. Wellicht komt AVM met een internationale versie van de FRITZ!Fon. De 7270 is met de laatste firmware nog beter uitgerust. Ik gebruik het ingebouwde antwoordapparaat met voice to mail functie. Ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben over de 7270. Naar het schijnt kun je hem tegenwoordig bij Belgian Telecom krijgen met een KMO bundel (www.kmobox.be)

  2. @ Jan J
    “ze hebben ook leuke fritzphones, telefoontoestellen.”
    zoek eens op google Fritz!Fon MT-D…..Ik koop hem alvast niet…

    verbeterpunten:
    – begrijpbaar telefoneren kunnen!
    – stabiele gesprekken zonder ‘aussetzer’ en echo’s
    – Internes Telefonieren kann man total vergessen, die Sprachqualität ist unter aller Sau, nicht zu gebrauchen. Über Festnetz ist die Sprachqualität deutlich besser, aber auch noch weit weg von dem, was AVM selber auf der Website anpreist
    => Vele funkties heeft het, maar om te telefoneren is hij bij mij minder geschikt

  3. die fritzboxen zijn wel goed.  ze hebben ook leuke fritzphones, telefoontoestellen. heb ze ook gekocht op fritzwebshop.be

Reacties zijn gesloten.