Kleintje draait Vista

0
48

een gedurfde configuratie, maar als we dan op de website van Packard Bell de specificaties erop naslaan, zien we dat de Dot m/a BE/003 standaard is uitgerust met 2 gb werkgeheugen en een harde schijf van 250 gb. Verder zijn de specificaties van ons testexemplaar en de Dot m/a op de website gelijklopend. De grafische chip is een Ati Radeon Xpress 1270 en de netbook beschikt over een vga-uitgang. Drie usb-poorten zijn voorzien, een audio-uitgang en een microfoon-ingang treffen we eveneens aan. Een optisch station ontbreekt, maar dat kan je gelukkig oplossen door een station van een andere pc te delen via het netwerk of door een extern station met usb-aansluiting aan te schaffen. Een 5-in-1 kaartlezer (sd/mmc/ms/ms-Pro/xd) is wel standaard voorzien. Tot slot mocht ook een ethernet-aansluiting (10/100) niet ontbreken.


Een aantal aansluitingen van de Dot m/a…

Multimedia
Netbooks zijn niet bedoeld om te gebruiken als gaming-machines. Zoals we al aanhaalden kan je wel eenvoudige taken uitvoeren met netbooks. De Dot m/a beschikt ook over een vga webcam, zodat videochatten mogelijk is. De ingebouwde stereoluidsprekers zijn niet bepaald krachtig en klinken een beetje schel op het hoogste volume, maar ze zijn voldoende voor onderweg. Desgewenst kan je externe speakers aansluiten via de audio-uitgang. Het toestel is verder voorzien van Bluetooth en Wifi (802.11 b/g). Het scherm van 11,6-inhc is van goede kwaliteit en voldoende duidelijk.

Prestaties
We voerden op de Dot m/a de gebruikelijke tests uit. Dat zijn PCMark05, 3DMark2001 en 3DMark03. Deze tests geven een goed beeld van het kunnen van de Dot m/a. Windows Vista Home Basic draait op

1
2
3
4
Vorig artikelSpelconsoles
Volgend artikelHang eens een harde schijf aan je router