Moderne computerschermen zijn plat

0
92

breedbeeldscherm is duurder. Het is vooral interessant als je veel naar films kijkt via je computer. Ook kan een breedbeeldscherm interessant zijn als je twee A4-documenten naast elkaar wil bekijken of bewerken. In dat geval moet je wel minstens een 20-inch breedbeeldmonitor kopen.

Aansluitingen

Om compatibel te zijn met oudere systemen, zijn moderne monitoren meestal toch nog voorzien van een analoge VGA-aansluiting. Een platte monitor heeft echter individueel aanstuurbare pixels. Ook is de resolutie in de fabriek vastgelegd op x aantal pixels horizontaal maal x aantal pixels verticaal. Om al die redenen is een platte monitor perfect digitaal aanstuurbaar. Heb je de keuze, kies dan voor een digitale aansluiting, want die geeft een beter resultaat. Bij monitoren treffen we twee digitale aansluittypes aan: HDMI (High Definition Media Interface) en DVI (Digital Video Interface). DVI is bij monitoren nog steeds het populairst, maar er bestaan wel meerdere soorten stekkers van. Daar moet je wel even op letten wanneer je een nieuwe monitor koopt. Als de DVI-uitgang van jouw grafische kaart niet dezelfde is als de DVI-ingang van je nieuwe lcd-scherm, heb je een correcte verloopkabel nodig. Helaas worden die standaard zelden met een monitor meegeleverd. Je vindt ze wel bij je computerhandelaar.

HDMI - DVI
HDMI – DVI

Ergonomie en extra’s
Een modern plat scherm is in de hoogte verstelbaar en vaak is ook het scherm zelf roteer- en kantelbaar. Dat helpt om het zo perfect mogelijk in uw gezichtsveld te plaatsen. Een modern scherm

1
2
3
4
Vorig artikelDigitale leesplank met elektronische inkt
Volgend artikelIP-telefonie-oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen