Kleurenlaserprinters voor mkb en kmo getest (Xerox)

0
39
Dit artikel is deel 8 van 8 in het DiskIdee dossier Netwerkkleurenlasers
DossiernavigatieKleurenlaserprinters voor mkb en kmo getest (Samsung)

van gebruiksvriendelijkheid. Het installeerprogramma zoekt zelf naar de printer in je netwerk. Op het einde toont het je het Xerox Center voor klantenondersteuning met snelstarthandleidingen, hulp en assistentie bij het vernieuwen van uw verbruiksartikelen.

Xerox Phaser 8560 webinterface
Xerox Phaser 8560 webinterface

Webinterface
De webinterface van de printer is overzichtelijk en helder gestructureerd. De hoofdpagina toont meteen alle relevante statusinformatie van de printer. Helemaal rechts zijn er grote buttons om andere ondermenu’s te selecteren: naast Status vinden we Jobs, Print, Properties en Support. Als je op zo’n button klikt, verandert de webpagina naar een tabbladinterface met de menu’s nu bovenaan in de vorm van tabs. Het maakt een erg professionele indruk, terwijl het toch erg gebruiksvriendelijk blijft en dat getuigt van een erg degelijk ontwerp.

Conclusie
Bij onze kwaliteitstesten blinkt Xerox uit in de kleurentesten. Er is echter veel dithering (fijne puntjes zoals bij een krantenfoto) te zien. Hij heeft ook problemen met hele fijne details en resolutie in het algemeen. Dat levert een redelijke kwaliteitsscore op. Inzake snelheid zijn we ook niet onder de indruk. Xerox geeft op dat dit een 30 ppm printer is en wij maten tijdens onze test een gemiddelde van 10,4 ppm. Dat is teleurstellend. Deze printer moet het dan ook vooral hebben van zijn gebruiksvriendelijkheid.

De algemene conclusie over de zeven geteste kleurenlasers lees je in dit hoofdartikel.

Adviesprijs
€ 699
1
2
Vorig artikelKleurenlaserprinters voor mkb en kmo getest (Samsung)
Volgend artikelBlu-ray-speler met harddiskrecorder van LG