Creëer rijke PDF-bestanden

0
60

dit portfolio de kans om alle content te bekijken zonder zelf over de bronsoftware te beschikken. Enkel de gratis Acrobat Reader software is nodig; dat is bijvoorbeeld naar klanten toe zeer interessant.

Gevoelige informatie weglaten
Met Acrobat 9 Pro Extended kan je eenvoudig de toegang tot een PDF-bestand en het gebruik ervan beheren. Je kan rechten toekennen aan de bestanden, aangeven of het afgedrukt mag worden, of het gewijzigd mag worden en dies meer. De mogelijkheden tot rechtenbeheer zijn legio. Je kan bijvoorbeeld opgeven dat het document helemaal niet kan worden afgedrukt, of alleen in lage resolutie of alleen in hoge resolutie. Adobe geeft bij het instellen van de machtigingen wel een waarschuwing dat de beveiliging alleen in Adobe-producten een gegarandeerde werking heeft.

Adobe Acrobat 9 Pro Extended: waarschuwing

Documenten digitaal ondertekenen en certificeren kan eveneens. Zo weet jouw correspondent dat het document effectief van jou afkomstig is. Heb je vertrouwelijke informatie in het document staan? Geen probleem. Je kan gevoelige informatie eenvoudig verwijderen met de redigeergereedschappen. Om de beveiliging van PDF-documenten te vereenvoudigen, kan je beveiligingsbeleiden gebruiken. Die kunnen eenvoudig worden toegepast op meerdere documenten. Een bijna identiek beveiligingsbeleid kan je eenvoudig aanmaken door een bestaand beleid te kopiëren.

Documenten beheren
Acrobat 9 kan automatisch verschillen tussen documenten vaststellen. Indien wijzigingen worden vastgesteld, zal de software deze markeren. De software herkent overigens niet alleen gewijzigde

1
2
3
4
Vorig artikelNieuw model in ‘F1’ notebookreeks
Volgend artikelNieuwe modellen in gebruiksvriendelijke A serie van Fujifilm