De muis die plooide

0
48

de uitsparing voor het piepkleine 2,4 GHz USB-zendertje. Dat zendertje is zo klein dat je het permanent in een usb-poort van je laptop kunt laten steken. Maar het past ook veilig in de dichtgeklapte muis.
Een piepklein ledje onder het rolwiel geeft de batterijstand aan: groen voor ok en rood als de batterijen moeten worden vervangen.

Microsoft Arc Mouse dicht- en opengeplooid
Microsoft Arc Mouse dicht- en opengeplooid

Bouwkwaliteit
Het plooihengsel voelt stevig aan. Je moet al heel hard op de bovenkant van de muis duwen voor het een beetje meegeeft. Als je echt bruut geweld zou gebruiken dan zou je het misschien kapot kunnen krijgen, maar voor normaal gebruik lijkt het ons stevig genoeg. Microsoft claimt dat het hengsel tegen een gewicht van 11 kg is bestand.
De batterijen zouden volgens Microsoft zes maanden meegaan. Dat hebben we uiteraard niet kunnen testen.

Praktijk
De muis functioneert nog tot op bijna tien meter afstand van de USB-zender. We stelden ook geen storingen vast indien er zich andere draadloze apparatuur in de buurt bevond (WiFi, een tweede 2,4 GHz muis).
De muis ligt beter in de hand dan de doorsnee mobiele muis, maar niet zo goed als een (goede) desktopmuis. Vooral het lagere gewicht speelde ons soms parten. Al met al konden we er toch goed mee werken. De terug-knop aan de zijkant vonden we soms wel moeilijk reageren, maar dat ligt wellicht aan onze redelijk grote handen en dikke vingers. Mensen met wat kleineren handen en vingers zullen

1
2
3
Vorig artikelIdeaal voor spraakopname maar ook geschikt voor zang en muziek
Volgend artikelGebruik het stroomnet in huis voor netwerkverbindingen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.