Externe harde schijf met pincode

0
297

Connectie
De ezSecure werkt met een usb-kabel met twee stekkers. De reden is dat bepaalde computers de gecombineerde overdracht van stroom en gegevens niet aankunnen. Je zal de twee usb-stekkers dus moeten aansluiten op je pc. Het is hierbij nadelig dat de twee stekkers tot kort voor het einde verwerkt zijn in één kabel. Je usb-poorten zullen dus dicht bij elkaar moeten liggen. Het voordeel is dat je niet nog een extra kabel en adapter nodig hebt om de ezSecure te voorzien van stroom.

Prestaties
We testten de prestaties van de ezSecure met HDTach 3 Long Bench en RoadKill Disk Speed 1.0. De gemiddelde lees- en schrijfsnelheden bedroegen 27,9 en 22,5 MB/s. Dit zijn goede resultaten voor een 2,5-inch harde schijf. De ezSecure haalt met deze resultaten zelfs bijna het niveau van een trage 3,5-inch schijf. Intern gebruikt de ezSecure overigens een Fujitsu MHZ2160BH G2 harde schijf met een capaciteit van 160 GB (ca. 126 euro). Daarnaast zijn er nog versies met een capaciteit van 250 GB (ca. 204 euro) en van 320 GB (ca. 406 euro).

Conclusie
De ezSecure is wat ons betreft een lelijk eendje in de bijt van 2,5-inch externe harde schijven. Amacom gokte op gegevensbeveiliging om de ezSecure toch aantrekkelijk te maken. Deze beveiliging heeft met het lcd touch screen een prominente plaats gekregen. Toch blijkt ze in werkelijkheid niet je dat te zijn. Op het vlak van gegevensoverdracht behaalde de ezSecure echter wel goede resultaten in onze testen. We kunnen dus besluiten dat deze externe harde schijf niet geschikt is voor de opslag van al te gevoelige gegevens, maar zeker klaar is voor thuis- of kantoorgebruik. Wel is dit een relatief dure oplossing.
Adviesprijs
160 GB (ca. 126 euro); 250 GB (ca. 204 euro); 320 GB (ca. 406 euro).
Systeemvereisten
USB-aansluiting.
1
2
3
Vorig artikelNieuw vlaggenschip in Panasonic’s projectorgamma
Volgend artikelGoedkoper alternatief voor Adobe Acrobat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.