Externe harde schijf met pincode

0
297

twaalf cijfers lang zijn.

Beveiliging omzeilen
Onder ‘setup’ kan je ook de gegevensbeveiliging inschakelen. Wanneer je deze inschakelt, voorziet de ezSecure de gegevens op de harde schijf van een sleutel. Op deze manier kan je de harde schijf alleen nog maar lezen via de ezSecure behuizing. Mensen die uit zijn op je persoonlijke gegevens kunnen de beveiliging van de pincode dus niet omzeilen door simpelweg de harde schijf uit zijn behuizing te halen.

Eigen algoritme
Dit betekent echter niet noodzakelijk je gegevens definitief beschermd zijn tegen dieven. Amacom gebruikt namelijk niet een sterke en onkraakbare aes-encryptie, maar een onbekend eigen encryptie-algoritme. We weten verder niets over de kwaliteit of de sterkte van het algoritme. Op de website van Amacom of in de documentatie wordt hier zedig over gezwegen. Een chat-interview met een vertegenwoordiger van Amacom leverde al evenmin een verduidelijking op. Wel zei die vertegenwoordiger dat Amacom op termijn van plan is ook een aes-versie van de ezSecure uit te brengen. Maar voorlopig moet je het dus doen met een schijf die bescherm wordt door een onbekend encryptieschema.
De ezSecure zal je gegevens dus wel beschermen tegen de toevallige gegevensdief, maar iemand die er iets van kent zal mogelijk niet tegengehouden worden. Als de datasensitiviteit niet te hoog is, bijvoorbeeld bij thuisgebruik, is de ezSecure zeker bruikbaar. De harde schijf is volgens ons echter niet opgewassen tegen bedrijfsspionage of interesse vanuit de overheid of het gerecht.

1
2
3
Vorig artikelNieuw vlaggenschip in Panasonic’s projectorgamma
Volgend artikelGoedkoper alternatief voor Adobe Acrobat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.