Lichtgewicht laptop met aktentaslook

0
39

Active Management Technology versie 4.0. De harde schijf heeft een capaciteit van 160 GB. Voorlopig voorziet Panasonic standaard geen modellen met Solid State Drives (SSD’s), maar op projectbasis zouden dergelijke uitvoeringen wel mogelijk zijn.
Naast Bluetooth 2.0+EDR is de laptop ook uitgerust met Intel WiFi Link 5100 technologie met ondersteuning voor de meeste WLAN IEEE 802.11a/b/g/n standaarden en datatransfersnelheden tot 450 Mbps.
De dvd-multidrive is in het toetsenbordgedeelte geïntegreerd waardoor ze (in geopende toestand) minder plaats in beslag neemt. Het deksel heeft een speciaal klikmechanisme om het risico op een breuk bij het openen te vermijden.

Panasonic Toughbook Executive CF-F8
De dvd-multidrive is in het toetsenbordgedeelte geïntegreerd

Lichtgewicht
Met een gewicht van 1,66 kg is de F8 volgens Panasonic de lichtste 14,1-inch breedbeeldnotebook op de markt. Het beeldscherm is een WXGA TFT-scherm met een resolutie van 1.280 x 800 pixels. Het schermgedeelte van de behuizing kan een druk van 100 kg weerstaan. Ook overleeft deze notebook een val van een hoogte van maximum 76 cm terwijl hij opstaat, wat na de persconferentie herhaaldelijk werd gedemonstreerd. Het geïntegreerde handvat vermindert bovendien de kans dat je de notebook laat vallen.
Wat ook gedemonstreerd werd na de persconferentie is de vochtbestendigheid van toetsenbord en muispad. Als je een glas omstoot loopt het vocht er via een gaatje aan de onderkant weer uit.
Een volledig opgeladen batterij is volgens Panasonic goed voor een werktijd van ongeveer 6 uur (gemeten met MobileMark 2007).

Europa
De Panasonic Toughbook Executive CF-F8 heeft een prijskaartje van € 2.060 en de Europese lancering staat gepland op 22 oktober met een persevent in Parijs.

Adviesprijs
€ 2.060
1
2
Vorig artikelRouter in de palm van je hand
Volgend artikelRobuuste laptops met spaarzaam batterijgebruik
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.