Vlot Rich Internet Applicaties ontwikkelen

0
27

geheugengebruik. Een nieuwe en verbeterde data-visualisatie tool laat toe om (zakelijke) data op een rijkere manier te presenteren. De nieuwe Advanced Datagrid zit overigens alleen in de Professional-versie en ontbreekt in de Standard-versie en in de SDK. Flex 3 genereert ook compactere en efficiëntere swf-bestanden.

Praktijk
Bij wijze van test bouwden we een dvd-bibliotheek met behulp van Flex Builder 3 Professional. We gebruikten de nieuwe Advanced DataGrid. De ontwikkelaar kan kiezen tussen de Source- en de Design-mode; wij kozen voor het laatste en bouwden onze testapplicatie eerst visueel. In de Design-mode kan je heel gebruiksvriendelijk controls slepen van het Components-paneel naar het ontwikkeloppervlak. We plaatsten via drag en drop een ‘Panel’ op de werkplek. Deze control bevat een titelbalk, een omgeving voor statusberichten, een rand en een plaats waar gegevens komen, bijvoorbeeld een Advanced DataGrid.

Adobe Flex 3

Je kan dan eigenschappen eenvoudig aanpassen door de gewenste control te selecteren en vervolgens de eigenschappen te wijzigen. Op elk ogenblik kun je je vorderingen in de browser controleren door op Ctrl-F11 te drukken.
Door op Source te klikken, verschijnt de door Flex gegenereerde MXML-code. Vervolgens kun je ActionScript3-code toevoegen om iets te doen met de gebouwde interface. We hebben

1
2
3
4
Vorig artikelUSB-stickgeluidskaart voor gaming on the move
Volgend artikelTouch-serie wordt uitgebreid