Vlot Rich Internet Applicaties ontwikkelen

0
27

geschreven in het ene dialect van JScript zullen daarom niet noodzakelijk werken in het andere. Flex probeert meer transparantie en structuur te brengen in die wildgroei. De vrijgave van de SDK moet de populariteit van ActionScript vergroten.
Flex ondersteunt verder ook MXML, een XML-gebaseerde mark-uptaal voor het ontwikkelen van gebruikersinterfaces die door Macromedia geïntroduceerd werd in maart 2004. Flex compileert MXML in binaire SWF (Shockwave Flash)-bestanden, die vervolgens cross-platform kunnen worden uitgevoerd door Flash Player en AIR.
Naast MXML en ActionScript 3 bevat de Flex SDK command-line compilers, een Framework- en Class Library en debuggers. Flex Builder is een IDE (Integrated Development Environment) met een visuele editor, compiler, debugger en online documentatie.

Adobe Flex 3

Nieuwigheden
De belangrijkste nieuwigheid in Flex Builder 3 is uiteraard de volledige ondersteuning voor Adobe AIR-runtimes, waardoor je eenvoudiger RIA’s voor de desktop kunt ontwikkelen. De integratie met Adobe Creative Suite 3 werd verbeterd, waardoor ontwerpers en programmeurs vlotter kunnen samenwerken. Dankzij code refactoring is de geschreven code beter leesbaar. Ook versiecontrole is nieuw (en ontbreekt in de gratis SDK). Nieuwe profilers helpen bij het controleren en ‘tunen’ van het

1
2
3
4
Vorig artikelUSB-stickgeluidskaart voor gaming on the move
Volgend artikelTouch-serie wordt uitgebreid