Een pauw of een opgedirkte kalkoen?

0
46

alleen e-gprs (edge). (De Nederlandse site bevestigt dit.)
Edge is geen echte 3G, maar 2,5G-technologie, die een pak trager werkt (384Kbps doorvoersnelheid tegenover 2Mbps voor umts). Dat is onvoldoende om echt vloeiende videobeelden door te sturen. Op onze locatie konden we met deze gsm in elk geval geen umts-verbinding leggen, alleen een egprs (op identiek dezelfde locatie konden we met een andere 3g gsm wel degelijk een umts-verbinding leggen).

Camera en geluid

Net als andere gsm’s van zijn prijsklasse (Sony Ericsson k660i, LG Goldstar kf600, Nokia 6120) pakt de Nokia 3120 classic uit met een 2 megapixel camera. Deze camera geeft degelijke point-and-shoot foto’s en is dus zeker geschikt voor het maken van kiekjes. De extra pixels geven uiteraard een verschil. Let wel op! Je hebt alleen een digitale zoom, dus de kwaliteit van je foto gaat erop achteruit naarmate je inzoomt.
De kwaliteit van de opgenomen filmpjes is vrij slecht en sowieso alleen maar geschikt om op de gsm zelf te spelen. Op groter formaat is het beeld gewoonweg te korrelig.
Wat muziekbestanden betreft kan de gsm de meer geavanceerde aac, aac+ en eaac+ aan. Indien je oortjes op de gsm aansluit geeft dit inderdaad een relatief goede kwaliteit. De boxen van de gsm zijn echter te

1
2
3
4
Vorig artikelMeer pc per cm²
Volgend artikelHeldere en natuurlijke projecties