Home Hardware

Een pauw of een opgedirkte kalkoen?

0
46

klein om de muziek ook hardop te spelen. Vooral bij de hoge tonen beginnen ze al snel te kraken.

Werking
Op zich is de Nokia 3120 classic een degelijke gsm. Hij laat zich gemakkelijk bedienen. Basisfeatures als de organizer, het adressenboek, berichten sturen en bellen wijzen zichzelf uit en werken perfect. De micro-sd geheugenkaartjes maken het mogelijk veel gegevens en bestanden op te slaan. Dankzij een goede Bluetooth-verbinding en de Nokia PC Suite 7 zijn deze bestanden goed te beheren (indien je wilt werken via de usb-kabel, zal je die er zelf bij moeten kopen!).
De autonomie kon evenwel beter. Nokia geeft 12,5 dagen standby-tijd op, bij ons hield deze gsm het geen week uit op een volle accu. De opgegeven gesprekstijd is iets meer dan 3 uur, wat ook al niet enorm lang is.

Conclusie
De Nokia 3120 classic pretendeert meer te zijn dan hij is. Dat hij over 3G technologie beschikt voor vlot videobellen is niet waar; hij ondersteunt alleen 2,5G technologie in de vorm van e-gprs. Ook de ingebouwde camera kon beter, zeker voor wat betreft video-opnames. Dit mobieltje lijkt vooral geschikt voor jongeren die geïnteresseerd zijn in iets meer dan alleen bellen, maar het relatief betaalbaar willen houden. Relatief, want de adviesprijs (180 euro) vinden wij te hoog voor wat hij biedt. We zagen echter straatprijzen van rond de 148 euro; dat is al iets aanvaardbaarder, maar wat ons betreft nog altijd aan de bovenkant van de comfortzone voor dit type mobieltje.
Adviesprijs
€ 180 (straatprijzen tot € 148).