Multimedia-microketen met lcd-scherm

0
58

lcd-scherm heel wat plaats in beslag. Verder zijn de knopjes en aansluitingen weggewerkt in het grijze paneel. Een zeer opvallende knop is de volumeknop. Deze is immers voorzien van een blauwe led-verlichting. Het iPod- dock is extern en dat kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Enerzijds neemt het plaats in beslag op je kast, maar anderzijds kan het wel zeer handig zijn omdat je het nu kan plaatsen waar je wil. De luidsprekers zijn sober, in zwart uitgevoerd met een grijs balkje aan de voorkant. De luidsprekers zijn 2 x 25 watt sterk.

Peekton PK 8700


Afspelen maar!

Wanneer we de kwaliteit van de radio testen, merken we dat het geluid op een laag volume teveel bass bevat, zelfs al staat de bassweergave op 0. Wanneer we dan het volume redelijk luid willen zetten, treedt er al snel ruis op de achtergrond op. Als we het volume op stand 40 zetten hebben we zelfs last van vervorming! De kwaliteit is daarmee net zoals de eerder besproken Peekton PK8010 niet goed.
Wanneer we een dvd bekijken, hebben we minder last van de slechte geluidsweergave. Dat komt, mede doordat je dicht bij het toestel gaat zitten omdat je anders niets ziet van de film op het (kleine) 7-inch lcd-scherm. Dat scherm is overigens van zeer goede kwaliteit, met name de details in een film worden op het kleine scherm goed weergegeven. Gek is wel dat de menu’s niet duidelijk worden weergegeven. Daar is het scherm duidelijk niet voor geoptimaliseerd.
Voor de weergave van muziek op onze sd-kaart drukken we op de usb-knop zoals beschreven in de handleiding, maar dit blijkt helaas niet te werken. Ook usb blijkt niet te werken. Natuurlijk gaan we in de handleiding op zoek naar een verklaring. Die hebben we snel gevonden: je moet de PK 8700 eerst op dvd-stand zetten en dan pas mag je voor usb kiezen. Dat is allemaal veel te omslachtig! Eerst en vooral

1
2
3
Vorig artikelAudiofiele voorversterker met een verrassing
Volgend artikelGratis gsm-navigatie van Belgische makelij