Te gekke multimediaspeler

9
130

directory’s nog wel, maar geen bestanden meer. Het is niet zo handig dat je, om meer bestanden op je PeekBox te krijgen, alle audio- en videokabels moet uittrekken, dan de PeekBox inclusief zijn voeding naar je computer brengen en daar via USB aansluiten. Na alle bestanden overdragen te hebben, koppel je hem weer los van je pc en breng je hem weer naar je tv. Daar sluit je weer alle audio- en videoaansluitingen aan en zet je hem weer op zijn plaats. Het hogere model, de PeekBox 4, heeft zowel een bekabelde als een draadloze netwerkaansluiting. Dan kun je er natuurlijk met je pc aan zonder dat je hem moet weghalen uit je woonkamer. Het ingebouwde lcd-schermpje staat vrij helder, maar in het systeemmenu is er een optie om dat wat donkerder te zetten. Helaas kan dat niet voor de statusleds bovenaan het torentje: de blauwe en rode leds zijn erg helder en dat kan in een wat verdonkerde woonkamer toch wel erg storend zijn. Wij houden van subtiliteit en snappen niet waarom sommige toestellen voorzien zijn van bijna een kerstboomverlichting, zeker als die in de woonkamer moeten komen.

Conclusie
Peekton heeft heel wat concurrentie voor zijn PeekBox multimediaspelers. Ze doen precies wat de specificaties zeggen en als je veel mp3’s of avi’s hebt die je graag in je woonkamer wil afspelen, dan is dit dus wel een handig toestel. En alleszins goedkoper dan een kleine stille pc in je woonkamer neerpoten. Deze PeekBox 3 heeft helaas geen netwerkaansluitingen, maar de PeekBox 4 die dat wel heeft is bijna dubbel zo duur…
Adviesprijs
€ 119 (straatprijs € 99)
1
2
3
4
Vorig artikelCompact maar uiterst veelzijdig
Volgend artikelCompacte all-in-one voor kleine en middelgrote organisaties

9 REACTIES

  1. Heb Peekbox 200 multimedia recorder
    heeft alleen fans/Engels en Spaans
    instructie heeft U ook Nederlandse gebruiksaanwijzing . kan Peekbox met dongel accepteerd PC niet ook niet rechtstreeks met USB
    graag verneem ik hierover wat meer van U
    U heeft deze Peekbos 200 medio 2008 getest
    met vriendelijke groet B.E. van Weerst

  2. Er is reeds de Peekbox 4 MKII
    Deze worden zonder HD geleverd, zodat men zelf naar keuze (eenvoudig) en voordelig een harde schijf kan installeren. (IDE en SATA compatible)
    De HD kan geformatteerd worden in Fat of NTFS.
    Rechtstreeks van de TV opnemen kan slechts met de nieuwe Peekbox200 (Nu ook leverbaar bij http://www.djelectronics.nl)
    Firmware updates zijn mogelijk indien er nieuwe beschikbaar zijn via de site van Peekton. De menustructuur is niet in het Nederlands, maar wel naar keuze instelbaar voor Engels, Duits, Frans e.d. Dit geldt ook voor de handleiding.
    Voor meer info en contact:
    http://www.dj-electronics-ennogveelmeer.nl

  3. Beste lezer’s

    Met veel interesse heb ik uw test gelezen over de peekox 3, en ben zeer benieuwd of er op kort termijn een vervolg komt voor de type 4 (MKII ?).
    Met name is deze wel uitgerust met een hd. Is de hd geformateerd in fat of ntfs.  Gaat in type 4 de directoryboom verder dan twee mappen. Kun je rechtstreeks van de tv opnemen zoniet welke mediaspeler kan dat dan wel. Zijn er firmware update’s beschikbaar zoja waar.  Via google bemerk ik dat er veel Franse side’s zijn over de peekbox echter ik beheers ik de taal Frans niet wat mij brengt tot de volgende vraag is de handleiding in nederlands en in welke taal is de menustuctuur?  In afwachting.

  4. Deze mediaplayer is wel degelijk bij ons te verkrijgen, maar stond nog niet op de site. Dit komt o.a. door dat dit apparaat eerst nog aan de handel wordt aangeboden en later bij ons op de site wordt geplaatst.
    Overigens hebben wij geen email of bericht van de persoon die hier reageert ontvangen, dus waar hij zijn reactie op heeft gebaseerd is ons een raadsel…
    In ieder geval kan deze Peekbox 3 (en andere apparatuur) mediaplayer nu bij ons besteld worden.

  5. hallo   dat  had ik natuurlijk  al geprobeerd voor dat ik mijjn opmerking plaatste, en zelfs al een mail gestuurd    .het ding is er gewoon niet in holland helaas

Reacties zijn gesloten.