Te gekke multimediaspeler

9
130

toepassing blijven ook als de kast geopend wordt om een harde schijf te monteren. Zonder die harde schijf werkt het toestel immers niet zoals bedoeld! Je kunt eender welke IDE-schijf tot maximaal 750 GB monteren. Als je de schijf gemonteerd hebt en de behuizing terug gesloten, kun je de PeekBox als een extern opslagtoestel via USB op je computer aansluiten. Dan moet het opslagvolume eerst geformatteerd worden. Dat mag alleen in FAT32 of NTFS. Als je alleen met Windows werkt, kun je hier NTFS kiezen.

Peekton Peekbox 3

Als je de PeekBox echter ook graag wil gebruiken met andere platforms zoals Linux of Mac OS, of oudere pc’s met Windows 9x, dan verdient FAT32 wellicht de voorkeur. Let wel: Windows XP en Vista laten je niet toe een schijf van meer dan 32 GB onder iets anders dan NTFS te formatteren. Er is op internet software te vinden waarmee je zo’n schijf toch in FAT32 kunt formatteren. Met Linux kan het ook.

Peekton Peekbox 3
Je kunt eender welke IDE-schijf tot maximaal 750 GB monteren

Bediening
De PeekBox heeft op zijn voorzijde een klein aantal bedieningstoetsen onder een vierkant lcd-scherm dat te fel verlicht is en daardoor, zeker onder een hoek, moeilijk leesbaar. Onder het schermpje

1
2
3
4
Vorig artikelCompact maar uiterst veelzijdig
Volgend artikelCompacte all-in-one voor kleine en middelgrote organisaties

9 REACTIES

  1. Heb Peekbox 200 multimedia recorder
    heeft alleen fans/Engels en Spaans
    instructie heeft U ook Nederlandse gebruiksaanwijzing . kan Peekbox met dongel accepteerd PC niet ook niet rechtstreeks met USB
    graag verneem ik hierover wat meer van U
    U heeft deze Peekbos 200 medio 2008 getest
    met vriendelijke groet B.E. van Weerst

  2. Er is reeds de Peekbox 4 MKII
    Deze worden zonder HD geleverd, zodat men zelf naar keuze (eenvoudig) en voordelig een harde schijf kan installeren. (IDE en SATA compatible)
    De HD kan geformatteerd worden in Fat of NTFS.
    Rechtstreeks van de TV opnemen kan slechts met de nieuwe Peekbox200 (Nu ook leverbaar bij http://www.djelectronics.nl)
    Firmware updates zijn mogelijk indien er nieuwe beschikbaar zijn via de site van Peekton. De menustructuur is niet in het Nederlands, maar wel naar keuze instelbaar voor Engels, Duits, Frans e.d. Dit geldt ook voor de handleiding.
    Voor meer info en contact:
    http://www.dj-electronics-ennogveelmeer.nl

  3. Beste lezer’s

    Met veel interesse heb ik uw test gelezen over de peekox 3, en ben zeer benieuwd of er op kort termijn een vervolg komt voor de type 4 (MKII ?).
    Met name is deze wel uitgerust met een hd. Is de hd geformateerd in fat of ntfs.  Gaat in type 4 de directoryboom verder dan twee mappen. Kun je rechtstreeks van de tv opnemen zoniet welke mediaspeler kan dat dan wel. Zijn er firmware update’s beschikbaar zoja waar.  Via google bemerk ik dat er veel Franse side’s zijn over de peekbox echter ik beheers ik de taal Frans niet wat mij brengt tot de volgende vraag is de handleiding in nederlands en in welke taal is de menustuctuur?  In afwachting.

  4. Deze mediaplayer is wel degelijk bij ons te verkrijgen, maar stond nog niet op de site. Dit komt o.a. door dat dit apparaat eerst nog aan de handel wordt aangeboden en later bij ons op de site wordt geplaatst.
    Overigens hebben wij geen email of bericht van de persoon die hier reageert ontvangen, dus waar hij zijn reactie op heeft gebaseerd is ons een raadsel…
    In ieder geval kan deze Peekbox 3 (en andere apparatuur) mediaplayer nu bij ons besteld worden.

  5. hallo   dat  had ik natuurlijk  al geprobeerd voor dat ik mijjn opmerking plaatste, en zelfs al een mail gestuurd    .het ding is er gewoon niet in holland helaas

Reacties zijn gesloten.