Ultracompacte camcorder voor de YouTube-generatie

0
50

Bedenker
Wie bedacht het concept van deze compacte camcorder? Creative met de Vado of Pure Digital Technologies met de Flip Video? De Flip Video heeft zowel op het gebied van ontwerp als technisch veel gelijkenissen met de Vado. De Flip Video heeft ook een resolutie van 640 x 480, ook 2GB geheugen met 60 minuten opneemtijd en ook een 2x digitale zoom. De Flip Video is duidelijk ontworpen voor de Amerikaanse en Engelse markt en is in België en Nederland niet verkrijgbaar. Raadpleeg http://www.theflip.com/ voor meer informatie. De Vado van Creative is daarom een goed alternatief voor de Flip Video.

Conclusie
De Vado van Creative is een compacte camera waarmee je snel ‘YouTube-filmpjes’ produceert en oplaadt. Het ding heeft een hoog gadgetgehalte, maar doet verder zijn werk zoals het hoort. De prijs is redelijk hoog met zijn 99,99 euro, maar nog wel betaalbaar.
Adviesprijs
99,99 euro
Systeemvereisten
De Vado werkt zowel op pc (Windows) als op Mac. De Vado software is echter niet beschikbaar voor de Mac, maar dat is op zich geen probleem gezien de Vado de standaard codec Xvid gebruikt. Omwille van die redenen kun je de Vado ook gebruiken op de meeste Linux-pc’s, al worden die niet officieel ondersteund.
1
2
3
4
5
Vorig artikelLangere accuduur en betere prestaties voor notebooks
Volgend artikelIP-desktoptelefoon met kleurenscherm en verbeterde spraak